28 Eylül 2024 Cumartesi

SGDF: Erdoğan'ın savaşına hayır

SGDF, Suriye'de süren savaşa karşı İstanbul'da bulunan üniversitelere pankartlar asarak "Erdoğan'ın savaşına hayır" dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Suriye'de süren savaşa karşı İstanbul'da bulunan üniversitelere pankartlar asarak "Erdoğan'ın savaşına hayır" dedi.

SGDF üyeleri Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (MSGSÜ), İstanbul Üniversitesi (İÜ), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi'ne pankartlar astı.

"Erdoğan'ın savaşına hayır" yazılı pankartlar asan sosyalist gençler üniversitelileri Erdoğan'a ve savaşa karşı mücadele etmeye çağırdı.

Sosyalist gençler MSGSÜ'de "Bu savaş Erdoğan'ın ve onun emperyalist çıkarlarının savaşıdır. Savaşa karşı durmalıyız" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan eylemde ise "Bu topraklarda emekçiler, öğrenciler hergün intihar ederken, bu topraklarda emekçiler aç kalırken, binler, milyonlar asgari ücretle geçime zorlanırken Erdoğan kendi kirli savaşı için işgalin peşinde, sömürgeciliğin peşinde. Biz bu sebeple bu savaşa karşı olduğumuzu her yerden söylemeye devam edeceğiz. Onların baskıları, gözaltıları, tutuklamaları bizlere işlemez. Onların krizinin faturasını da onların savaşının acısını da biz çekmeyeceğiz" diye belirti