24 Eylül 2024 Salı

SGDF 9. Genel Kurulu yarın toplanıyor

SGDF 9. Genel Kurulu, yarın Şişli Kenter Tiyatrosu'da toplanıyor. SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, " 'Özgürlük düşümüz, devrim sözümüz' şiarıyla örgütleyeceğimiz genel kurulumuzda iki yıllık biriktirdiğimiz mücadele deneyimleriyle gençliğin devrimci mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.
Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) 9. Genel Kurulu'nu 5 Mayıs Pazar günü Şişli Kenter Tiyatrosu'nda gerçekleştirecek.
 
ETHA'ya konuşan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı ile gerçekleştirecek oldukları 9. genel kurul üzerine konuştuk. 8. genel kurullarını 2016 yılında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Danacı,  "Bugüne çetin çarpışmalarla dolu iki yılı geride bıraktık. Dönüp baktığımızda gördüğümüz net iki gerçeklik var. Bunlar rejim krizini çözülmediği ve ezilenlerin faşist diktatörlüğe teslim olmadığıdır. Baskı,gözaltı ve tutuklama terörürün, KHK'ların, tehditlerin,katliamların, faşist çete örgütlenmelerinin,sömürünün ve rejim tarafından sürdürülen bütünlüklü saldırı konseptinin topluma diz çöktüremediğini görmemiz gerekir" dedi.
 
Gençliğin bu faşist saldırıların hedefinde olduğunu vurgulayan Danacı, şöyle devam etti: "Üniversitelerden liselere, iş yerlerinden emekçi semtlere uzanan genişçe bir havzada politik hak ve özgürlüklerimize ve yaşam tarzımıza saldırılarla gençliğin iradesini kırarak biat etmeye zorlayan rejim, her seferinde önünde diz çöken değil, kendisine meydan okuyan bir gençlikle karşılaştı. Sosyalist gençlik de bu meydan okuyan geniş gençlik kitlelerinin temel mücadele kuvvetlerinden oldu ve şimdi bu iki yıllık süreçte biriktirdiklerimize yaslanarak 9. gelen kurulumuzu örgütlüyoruz."
 
'ÖZGÜRLÜK DÜŞÜMÜZ DEVRİM SÖZÜMÜZ'
 
9. genel kurullarını "Özgürlük düşümüz, devrim sözümüz" şiarıyla örgütledikleri bilgisini veren Danacı, "Genel kurulumuz omuzlarımızda ağırlığını her daim hissedeceğimiz Suruç şehitlerimizin düşlerinde ifadesini bulan; özgürlük mücadelesinden ve özlemini duyduğumuz, uğruna bedeller ödeyerek yürüdüğümüz yola işaret eden devrim fikri ve eyleminden alır anlamını.  Mayısın ilk haftasında  örgütleyişimizin özel anlamı ise, düş yolcularımızın düşleriyle '68 devrimci gençlik önderleri Denizlerin düşlerini buluşturarak daha güçlü bir mücadele hattı kurmakta yatar. Gençlik mücadelesinin yolunu aydınlatan o büyük mirasın bugün ki taşıyıcılarının yolu ZAP'tan geçişi misali Suruç'tan geçmiştir. İşte bu yolun bir mücadele çizgisi haline getirilmesi ve onun sokakta ifadesini bulması için düşlerimizin peşinden adımlarımızı hızlandırma gayretimizdir 9. genel kurulumuz" dedi.
 
Sosyalist gençliğin özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde bir tarih yattığını, saldırılara göğüs gerdiğini kaydeden Danacı, umutlarının her daim ayakta olduğunu söyledi ve "Her şeye ve her şeye rağmen genel kurulumuz net bir iddiayı taşır; umut dimdik ayaktadır!" diye ekledi.
 
'İKİ YILLIK DÖNEM AĞIR KOŞULLAR ALTINDAYDI'
 
Geride bırakılan iki yıllık mücadele döneminin ağır koşullar altında geçtiğini dile getiren Danacı, "Kürdistan'da inkarcı sömürgeciliğin tırmandırıldığı ve Türkiye'de faşist devlet terörünün kuşatmasında bahsediyoruz. Bu zor koşulların, sosyalist gençliğin mücadelesi  olduğunu da ifade etmeliyim. 16 Nisan referandumunda gençliğin 'Hayır'ının örgütlenmesinden 1 Mayıs'ta Taksim'i kazanma yürüyüşüne; KHK ile ihraç edilen akademisyenlerle dayanışma eylemlerinden üniversitelerde faşist çetelere karşı direnişlere; cinsel saldırı, istismar ve kadın cinayetlerine karşı mücadeleden Erdoğan'a karnesini vermek isterken yaşadıkları polis saldırısına karşı Bahariye'yi direniş alanına çeviren liselilere; Suruç katliamın yıl dönümünde Kadıköy'de gençliğe yakışır kararlılıkla yürüme iradesinin örgütlenmesinden devlet katliamlarının lanetlenmesine; şehit komünistlerin cenazelerinden devrimci önderlerin anma etkinliklerine; Ekim devrimin 100. yılında İstanbul'da sokağı tutma ve devrimi selamlama cüretinden Efrin işgaline karşı direnişte; ekonomik krize karşı mücadeleden ezilen ulus ve inançların özgürlük mücadelelerine; güvencesizliğe, yoksulluğa ve geleceksizliğe karşı direnen işçilerin eylemlerinden, doğanın talanına ve rantsal dönüşümlere 'dur' diyenlerin yanında; üniversitelilerin demokratik-özerk üniversite mücadelesinden Leyla Güven ile simgeleşen, tecride karşı sürmekte olan açlık grevi direnişine... Ve dahasını sayabileceğimiz gündem ve mücadele başlıklarında, her yerde her direnişte sözünü söyleyen ve eylemini örgütleme kararlılığıyla yürüyen iki yıllık mücadele dönemini geride bıraktık" şeklinde belirtti.
 
'GENÇLİĞİN DEVRİMCİ MÜCADELESİNİ ÖRGÜTLEMEK İSTİYORUZ'
 
Bütün bu mücadele deneyimlerinden sosyalist gençliğin öğrendiğini söyleyen Danacı, şöyle devam etti: "Rejim krizi çözülebilmiş değil, ekonomik kriz derinleşerek devam ediyor. Faşist AKP/MHP Cumhur ittifakı çatırdıyor, açlık grevi direnişi siyasi iktidarı çaresizlik çukuruna doğru sürüklüyor ve ezilenler baskıcı bir rejim tarafından yönetilmek istemiyor. Gençlik bunu kritik dönemeçlerde bastıra bastıra eylemiyle söylüyor. Üniversitelerde gençlik politik özgürlüklerin kazanılması için örgütleniyor ve yaşam tarzına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi büyütmeye hazırlanıyor. Genç kadınlar yürünecek yolu tayin ediyor ve erkek-erkek devlet şiddetine karşı kadınların sesini sokak sokak  yankılatıyor. Şimdi biz gençliğin devrimci mücadelesini daha ileri sıçratabilmek için kollarımızı sıvıyoruz. Gençliğin birleşik ve antifaşist mücadelesinin örgütlenmesinde bir soluk olmak ve rejimin ideolojik kuşatmasını 'yeni insan' fikrini bugünden örgütlemek için buluşuyoruz. Doğrudan gençliğin kendi sözü ve eylemini demokratik merkeziyetçilik anlayışı ve hukukunu koruyarak örgütlüyor, kolektif aklın ve iradenin başarma gücüne güveniyoruz. Bu görüş açısıyla gerçekleştireceğimiz SGDF 9. Genel Kurul'a üniversiteliler ve liseliler başta olmak üzere tüm gençliği davet ediyoruz.