19 Eylül 2024 Perşembe

SES: Hemşire açığı iş yükünü arttırıyor

Hemşirelerin yetersiz istihdam nedeniyle yoğun iş yüküyle karşı karşıya kaldığını belirten sağlık emekçileri, atama bekleyen binlerce hemşirenin atanarak, sağlıklı çalışma koşullarının oluşturulmasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Hemşirelik haftası etkinlikleri kapsamında Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi bahçesinde açıklama gerçekleştirdi. Çok sayıda sağlık emekçisinin katıldığı açıklamada sık sık, "Köle değil, hemşireyiz" ve "İnsanca çalışmak istiyoruz" sloganları atıldı. 

Hemşirelerin yetersiz istihdam sorununa dikkat çeken SES İzmir 2 Nolu Şube Sekreteri Fatih Özbilgi, aynı işin daha az emekçiyle yapılmasının iş yükünü arttırdığını ve işin niteliğini olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Hemşire açığı varken onlarca hemşirenin atama beklediğini söyleyen Özbilge, sağlıklı çalışma ortamı oluşturulmadığını ve kurumlarda hala uzman hemşirelerin olmaması gibi sorunları sıraladı. Özbilge, bu sorunların giderilmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.