24 Eylül 2024 Salı

Serêkaniyê ve Minbic köylerine çete saldırıları sürdü

Rojava devrimini boğmak için başlatılan harekatta ateşkes ilan edilmesine rağmen, Serêkaniyê ve Minbic'e bağlı köylere saldırılar deva ediyor. DSG savaşçıları, Serêkaniyê'nin Leylan köyünde keşif yapan El Nusra çetelerini hedef aldı.

Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik başlattığı işgal saldırısı kapsamında, ateşkes ilanına rağmen Serêkaniyê ve Minbic'e bağlı köylere yönelik saldırılar sürüyor. 

SERÊKANİYÊ
İşgal güçleri, Serêkaniyê'nin Zirgan beldesi ile Til Temir karayolunu ele geçirebilmek için şiddetli saldırılarda bulundu. QSD savaşçılarının karşılık vermesi ile bölgede uzun süre şiddetli çatışmalar yaşandı. Saldırılar esnasında SİHA'lar koordinesiyle tank ve obüs atışları da yapıldı.

Çete saldırısı esnasında Zirgan'a bağlı Um El-Işbe köyünde 9, Til Temir'in Erîşa köyünde ise 3 rejim askeri yaralandı.

Yaralı askerler, Til Temir'deki Şehit Lêgerîn Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerin ardından Hesekê'ye sevk edildi.

DSG savaşçıları, Serêkaniyê'nin Leylan köyünde keşif faaliyeti yürüttükleri tespit edilen El Nusra çetelerini hedef aldı. Saldırı hazırlığındaki çeteler, bulundukları binada toplantı halindeyken füzeyle vuruldu, El Nusra çetelerinin 8 komutanı öldürüldü.

MİNBİC
İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Minbic'in Um Celûd, Dendiyê, Ewseclî, Um Edesê ve Medna köylerini top atışları ile bombaladı. Ewseclî köyündeki askeri nokta oluşturan 3 rejim askeri yaralandı.

Bombardıman nedeniyle köy sakinlerinin güvenli noktalara doğru göç ettiği belirtildi.

Çeteler Um Edes köyüne yoğun saldırılarda bulunurken, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları saldırılara karşılık verdi, çatışmalar yaşandı.