28 Eylül 2024 Cumartesi

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 665'inci gününde

Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti 665'inci gününde Urfa Adliyesi önünde devam etti. Ferit Şenyaşar, "Biz haklıyız, mücadelemizi milyonlar takip ediyor. Urfa halkı davamıza sahip çıkmıştır" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın başlattığı Adalet Nöbeti, 665'inci gününde Urfa Adliyesi önünde devam etti.

2023 yılına Adalet Nöbeti'yle girdiklerini belirten Ferit Şenyaşar, bu adaletsizliğe göz yumanların kaybedeceğini söyledi. AKP iktidarında yapılan bu katliam ve devamında süregelen adaletsizliğin bir an önce giderilmesini isteyen Şenyaşar, tüm muhalefet partilerinin kendilerine "Eğer iktidara gelirsek bu adaletsizliği çözeceğiz" diye söz verdiğini hatırlattı.

Şenyaşar, şöyle devam etti: "Biz haklıyız, mücadelemizi milyonlar takip ediyor. Urfa halkı davamıza sahip çıkmıştır. Katliama ve bu adaletsizliğe sessiz kalan seçilmişler Urfa'da halk içine çıkamıyor. Çünkü çıktıklarında onlara adliye önü gösteriliyor. 'Gidin o adaletsizliği çözüp yanımıza gelin' diyorlar. Taleplerimiz şahsi değildir. İnsanım diyen herkese bir gün lazım olacaktır. Talebimiz adalettir."