24 Eylül 2024 Salı

Şenyaşar ailesi adalet sağlanmazsa nöbeti Ankara'ya taşıyacak

Yaz, kış demeden adalet arayışlarını sürdüren Şenyaşar ailesi, işyeri ve hastane saldırılarının birleştirilen dosyalarının ardından 18. Temmuz'da Malatya ACM'de görülecek ikinci duruşmaya çağırdı. Mahkeme kararına göre nöbeti Ankara'ya taşıyacaklarını söyleyen Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığına yürüyeceklerini de kaydetti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının seçim çalışmaları kapsamında oy istemek için işyerlerine gittiği Şenyaşar ailesine yönelik katliam sonrası ailenin mücadelesi sürüyor. 14 Haziran 2018 yılı seçimlerinde ret yanıtı alan AKP'liler Şenyaşar ailesine saldırmış, işyerinde başlayan saldırıda yaralanan Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar Suruç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

GÖRGÜ TANIKLARINA RAĞMEN ADALET SAĞLANMADI
Çocuklarını görmek için hastaneye giden Hacı Esvet Şenyaşar, Emine Şenyaşar'ın gözleri önünde AKP'liler tarafından katledildi. Kameralar önünde gerçekleşen saldırı sırasında dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfa Valisi, Suruç Kaymakamı ve ilçe emniyet müdürü de hastane bahçesindeydi. Aradan geçen 5 yılda kamera kayıtları "Kayıp" denilerek dava dosyasına eklenmezken, görgü tanıklarına rağmen adalet sağlanmadı.

18 TEMMUZ'DA 2. DURUŞMA GÖRÜLECEK
AKP'liler Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Celal, Adil ve Mehmet'i katletti, Fadıl ve Ferit ise öldü sanıldı. Savcılık talimatıyla Diyarbakır'da tedavi gördüğü hastanede taburcu edilerek gözaltına alınan Fadıl Şenyaşar, sevk edildiği adliyede tutuklanarak Urfa 1 Nolu T Tipi Hapishanesine gönderildi. Ardından Elazığ Kapalı Hapishanesine sevk edilen Şenyaşar, 5 yıldır tekli hücrede tutuluyor. Sadece işyerindeki saldırıyı kapsayan dava dosyasında, Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi. Antep Bölge Adliye Mahkemesi, hastanedeki katliam ile işyerindeki saldırı dosyalarının birleştirilmesi için yerel mahkemenin kararını bozdu. Birleştirilen dava dosyasının ikinci duruşması, 18 Temmuz'da Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, 9 Mart 2021 tarihinde Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti ise devam ediyor. Adalet talep eden Şenyaşar ailesi, iş yeri saldırısında nefsi müdafaada bulunan Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasını istiyor.

'ADLİYE ÖNÜNDEKİ NÖBETİMİZİ ANKARA'YA TAŞIYACAĞIZ'
14 Mayıs genel seçimde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, adalet sağlanmadığı takdirde nöbetlerini Ankara'da Adalet Bakanlığı'nın önüne taşıyacaklarını aktardı. Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, "Kardeşim 5 yıldır üstünlerin talimatıyla tutuklu. İşyerinde gerçekleşen olayda hem kamera kayıtları hem de bilirkişi raporlarıyla meşru müdafaa olmasına rağmen halen tutuklu bulunuyor. 18 Temmuz'da görülecek duruşmada, vicdanları rahatlatacak bir karar çıktığı takdirde anne pankartı alıp evine gidecek. Kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir karar çıkmadığı takdirde ise, Urfa Adliyesi önündeki nöbetimizi Ankara'ya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Adalet mücadesinin Ankara'da nasıl devam edeceğine ilişkin bilgi veren Şenyaşar, Meclis'te yapacakları açıklamanın ardından Adalet Bakanlığına kitlesel yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdu. Ferit Şenyaşar, Adliye önündeki nöbeti Adalet Bakanlığı önünde sürdüreceklerini de ekledi.

'TALEBİMİZ ADALETTİR'
18 Temmuz'da görülecek dava için dayanışma çağrısı yapan Şenyaşar, "Nöbetimize, hem siyasi partiler hem de hukuk ve sivil toplum kuruluşları ile barolar destek veriyor. Bütün siyasi parti temsilcileri, milletvekilli ve hukuk örgütlerine çağrımız; gelsinler, nasıl bir yargılamanın yapıldığını görsünler. Riha halkının sorunlarını dinlediğimde, 'önce size yönelik gerçekleşen adaletsizliği giderin, ondan sonra biz talebimizi dile getiririz' diyorlar. Adalet Bakanı, 'Geç gelen adalet, adalet değildir' diyor. 5 yıldır kameralar önünde gerçekleşen bir katliamın kamera görüntülerinin polislerin arşivinde olduğunu herkes biliyor. Talebimiz adalettir" şeklinde konuştu.