28 Eylül 2024 Cumartesi

Şenyaşar ailesi: 2023'ten beklentimiz adalettir

AKP'li katillerin korunmasına karşı adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi, 2022'nin zulüm ve baskıyla geçtiğini belirtti, 2023'ten beklentilerinin adalet olduğunu söyledi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki nöbeti 662'nci gününde devam ediyor.

Emine Şenyaşar, 2022 yılı boyunca zulüm çektiklerini belirterek, "2023 yılında bu zulmümüz bitsin, oğlum evine gelsin. Adalet istiyoruz. Hapishanelerde haksız yere tutulan herkes bırakılsın" dedi.

2022 yılının kendileri için baskı ve zulümle geçtiğini söyleyen Ferit Şenyaşar ise tek taleplerinin adaletin sağlanması olduğunu vurguladı. Şenyaşar, "Adalet bir gün herkese lazım olacak. Ortada bir hukuksuzluk, bir zulüm var. Katliamı yapan iktidar partisinin milletvekili olduğu için yargı işlemiyor. Bize yapılan bu zulmü kabul etmedik. Bize bu hukuksuzluğu yapan herkesin yargılanacağına inanıyoruz. 2023'ten beklentimiz adalettir. Adaletsiz bir yaşam istemiyoruz" dedi.