19 Eylül 2024 Perşembe

Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı

Bugün gözaltına alınan Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Sendika.Org'da yer alan bir yazı ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle bugün gözaltına alınan sitenin editörlerinden Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı. 
 
Demirhan, Sendika.Org’da 11 Ocak'ta yayınlanan “Diktatörlüğü durdurabiliriz” başlıklı haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle “örgüt propagandası” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.
 
Mecidiyeköy Polis Karakolu’na götürülen, ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen Demirhan, savcılıkta ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.
 
İKTİDARI ELEŞTİREN İÇERİKLER NEDENİYLE
 
Demirhan, serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamada, savcının “Diktatörlüğü durdurabiliriz” başlıklı yazının, Efrin'e ilişkin haberlerin ve Carlos Latuff’un karikatürlerinin de dahil olduğu iktidarı eleştiren içeriklerden oluşan bir dosya hazırladığını, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasına ilişkin ifade verdiğini belirtti. 
 
Demirhan, "Bu içerikler Türkiye’nin içinden geçtiği siyasi sürece dair kritik gelişmelerin, sansürlenen gelişmelerin ya da tek bir mercekten, tek bir perspektiften sunulması dayatmasıyla karşı karşıya olan gerçeklerin, nesnel bir şekilde halkın haber alma hakkını, basın özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü gözeterek hazırlanmış içeriklerdir" dedi.