28 Eylül 2024 Cumartesi

Selma Irmak'a ilk duruşmada beraat

Tutuklu olan HDP'nin önceki dönem milletvekili Selma Irmak, açlık grevine katıldığı için hakkında açılan davadan beraat etti.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) önceki dönem milletvekili Selma Irmak hakkında, 5 Eylül 2016'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin katıldığı açlık grevi nedeniyle "Örgüt propagandası" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Irmak, tutuklu olduğu Kocaeli 1 No'lu Kadın Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Irmak, "Siyasetçi olarak var olan sorunlar karşısında çözüm önerilerimizi farklı farklı yöntemlerle sunarız. Sayın Öcalan'ın 2016 yılında kalp krizi geçirdiğine dair haber yayıldı. Sağlık durumuna dair sağlıklı bir bilgi almak için o dönem 50 milletvekili açlık grevine girdik. Herhangi bir konuşmam olmadı, slogan atmadım. Ben milletvekili olarak orada açlık grevine girdim. Yasa dışı hiçbir eylemimiz olmadı" dedi.
 
Irmak'ın avukatı Reyhan Yalçındağ, ise polislerin hazırladığı her fezlekenin iddianame ve davaya dönüşmemesi gerektiğini vurgulayarak, beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Irmak hakkında beraat kararı verdi.