21 Eylül 2024 Cumartesi

Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez için Van'da eylem

Şakran Hapishanesi'nde gardiyanların hedef göstermesiyle linç girişimine maruz kalan ve tecavüzle tehdit edilen Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez için Van'da düzenlenen eylemde, siyasi tutsaklara sahip çıkma çağrısı yapıldı. 

İradesinin gasp edilmesine karşı direnişe geçen Van halkıyla dayanışmak için İzmir'de katıldıkları eylemde gözaltına alınarak tutsak edilen ve Aliağa'daki Şakran Hapishanesi'nde işkence gören, tecavüzle tehdit edilen Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez için Tevgera Jinên Azad (TJA) açıklama yaptı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Van il örgütü binası önünde düzenlenen açıklamaya DEM Parti Kadın Meclisi üyeleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, DEM Parti Muradiye ve İpekyolu Belediye Eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Açıklamayı DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt okudu.

İki devrimci kadının gardiyanların hedef göstermesi sonucu adli tutukluların saldırısına uğradığını ve tehdit edildiğini hatırlatan Kurt, gardiyanların linç girişimini gülerek izlediğine dikkat çekti. Kurt, "TJA olarak zindanlarda direnen yoldaşlarımızın hep yanında olmaya devam edeceğiz. Sibel ve Sedanur yoldaşlarımızın hemen serbest bırakılmaları için mahkeme heyetlerine buradan sesleniyoruz. Adaleti askıya alıp iktidarın insanlık dışı politikalarına ortak olmayın. Adalete bir gün herkesin ihtiyacı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Tutsakların tecrit politikalarına karşı direnişte olduğunu hatırlatan Kurt, şöyle devam etti: "Bizler buradan bütün halkımıza ve demokratik kurumlara sesleniyoruz gün tecrit i kırıp zindanlarda direnen siyasi tutsakla sahip çıkma günüdür. 'Yaşamak direnmektir' diyenlerin ardılları olarak yaşananlar karşısında sesimizi yükseltmeye; eşit ve özgür bir yaşam oluncaya kadar, mücadele etmeye devam edeceğiz."

Açıklama alkış ve zılgıtlarla son buldu.