24 Eylül 2024 Salı

Sarıgazi'de halk polis barikatına yüklendi: Sivas'ın hesabı sorulacak

Sarıgazi Demokrasi Caddesinde gerçekleşen Sivas katliamı 30. yıl yürüyüşü devrimci önder İbrahim Kaypakkaya'nın silüetinin bulunduğu Partizan flamaları gerekçe gösterilerek kesildi. Bir araya gelen çok sayıda kişi polis ablukasında sloganlarla eylemi sürdürdü. Sarıgazi halkı bir süre sonra polis barikatlarına yüklendi.

Sivas katliamının 30. yılında İstanbul'un Sancaktepe ilçesine bağlı Sarıgazi Mahallesinde katledilen canlar için yürüyüş düzenlenmek istendi.

Yürüyüş öncesi polisin Partizan okuru bir kişiyi gözaltına almaya çalışması üzerine kitle yürüyüş öncesi bir araya geldi. "Yaşasın devrimci dayanışma" sloganı ve "Suruç katliamının hesabı sorulacak" pankartıyla Vatan İlkokulu önünden Demokrasi Caddesinde yürüyüş başladı.

Yürüyüş sırasında halka yönelik konuşmalarda 30 yıl gerçekleşen katliama işaret edildi, "Bizleri katlettiler, bizler bir an olsun bu mücadeleden geri düşmedik" denildi.

Yürüyüşün ilerlemesinin ardından polis Partizan flamasında bulunan İbrahim Kaypakkaya silüetini gerekçe göstererek yürüyüşü kesti. Polis kalkanlarıyla kitle ablukaya alındı.

Ablukada bulananlar, "Sivas'ın hesabı sorulacak", "Katil polis Sarıgazi'den defol", "Faşizme karşı omuz omuza", "Bedel ödedik bedel ödeteceğiz", "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Sivas'ın hesabı sorulacak" sloganıyla eylemi sürdürdü.

Sarıgazi halkı bir süre sonra, "Sivas'ın hesabı sorulacak" sloganıyla polis barikatlarına yüklendi. Biber gazı ile kitleye saldıran polise halk direnişle yanıt verdi.

Çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınırken, mahallede polis ablukası sürüyor.