24 Eylül 2024 Salı

Saraycıklılar HES'i istemiyor

Ordu?da Turnasuyu Irmağı üzerine yapılmak istenen HES'e karşı bir araya gelen Saraycıklılar, "HES istemiyoruz, birlikte mücadelede edeceğiz" dedi.
YEMA Elektrik Üretim AŞ., Ordu'da Turnasuyu ırmağının üzerine hidroelektrik santrali yapmak istiyor.
 
Ancak Saraycıklılar HES'i istemiyor. Bu amaçla gerçekleştirilen toplantıya,  Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Saraycık Mahallesi Muhtarı Naim Kurnaz, Turnasuyu Mahallesi Muhtarı İlhan Kılıç, Osmaniye Mahallesi Muhtarı Emin Çınar, Saraycık eski Belediye Başkanı Nevzat Eroğlu, Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Saraycık Muhtarı Naim Kurnaz, mahallede HES istemediklerini belirterek buna karşı 520 imza topladıklarını ifade etti.
 
Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe de, HES'in yapılması durumunda susuz kalacaklarını belirtti, "Hangi siyasi görüşte olursak olalım suyumuza sahip çıkmak zorundayız. Gülyalı’da yaşayanların sorumluluğu benim üzerimde. Bu HES’i engelleyeceğiz, dava açacağız" dedi.
 
ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül de, "Projede 2 HES var. Turnasuyu Irmağı suyunu Melet Irmağı’na aktarıyorlar. Irmakta su kalmayacak. Boru ve tünellerin uzunluğu 10.5 km. Keson kuyularıyla su gereksinimi karşılanıyor, HES yapıldığında bu kuyular da kuruyacak" diye konuştu.
 
Saraycık eski Belediye Başkanı Nevzat Eroğlu da HES'in yapılmasının bölgeyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.
 
Toplantıda, Turnasuyu havzasındaki diğer mahallelerde de bilgilendirme toplantıları yapılmasına karar verildi. 
 
Kaynak: Evrensel Gazetesi