24 Eylül 2024 Salı

Sancar: Mücadele bizi çağırıyor, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz

Yeşil Sol Parti'yi parlamentonun en etkili gücü haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Sancar, HDP'nin olağanüstü kongre kararı alacağını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), çalışmaları değerlendirmek ve yeni dönem hazırlıklarını gözden geçirmek üzere Parti Meclisi toplantısını gerçekleştiriyor.  (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar toplantının başkanlığını yaparken, Sancar açılış konuşmasını yaptı.

Siyasi süreci değerlendiren Sancar, Cumartesi Annelerinden İkizköylülere ülkenin birçok noktasında direnen halkı selamladı.

Partisine yönelik her türlü kuşatmanın sürdüğünü kaydeden Sancar, HDP'nin kendisinden önceki mücadele tecrübesini devralmış bir büyük bedeller ve inançlar kümesi olduğunu söyledi. "Seçime girmedik. Seçime iktidarın oyunlarını boşa çıkarmak için başka bir yöntemle girdik. Şimdi HDP olarak bizler varlığımızı koruyacağız ama birikimimizi aktardığımız Yeşil Sol Parti'yi hem toplumsal mücadelenin bütün alanlarında hem de parlamentoda en etkili güç haline getirmek için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız" diyen Sancar, HDP'nin olağanüstü kongre kararı alacağını söyledi.

Mücadelenin HDP'yi davet ettiğini ifade eden Sancar, şöyle devam etti: "Bu davet başımız gözümüz üstünedir. Bu davetin gereklerini yerine getirecek kararları buradan alacağımızı halkımıza duyurmak istiyorum. Parti Meclisimiz bu davetin gereklerini yerine getirecek kararları enine boyuna yürüteceği tartışmaların sonucunda alacaktır. Her alanda mücadele daveti büyüyor. Bu davetin yöneldiği adres de bizleriz. Bizler bu davetin hakkını yerine getirmekle sorumluyuz. Yolumuz açık olsun."