24 Eylül 2024 Salı

'Sağlıkta şiddet yasası acilen çıkarılmalı'

Malatya'da İnönü Üniversitesi hastanesinde çalışan bir hekimin odası, bir hasta yakını tarafından kundaklandı. Türk Nöroşirurji Derneği üyeleri, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti önleyecek "sağlıkta şiddet yasası"nın acilen çıkarılmasını istedi.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli Prof. Dr. Selami Çağatay Önal’ın odasının bir hasta yakını tarafından kundaklanmasına ilişkin Türk Nöroşirurji Derneği üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ederek tepkilerini gösterdi.
 
Ziyarrette konuşan Dernek Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan sağlıkta şiddet yasasının aciliyetle ve gerektiği şekilde çıkarılmasını belirtti ve saldırıya maruz kalan meslektaşlarına destek için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. 
 
Sağlıkta şiddetin sağlık emekçilerinin en önemli sorunu olduğunu hatırlatan Ceylan, "Bunu sadece kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz. Çözümü üzerine üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Biz hastalarımızla ilgili duyarlılığın oluşturulması, empatinin oluşması, ilişkilerin hazırlanması açısından her şeyi yapıyoruz ama bir talebimiz var. Sağlıkta Şiddet yasasının biran önce içi dolu biçimde çıkarılmasıdır. Bu şiddeti uygulayanlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Hatta bu yönde cezaların arttırılması gereklidir. Bunun sağlıkta şiddete çözümde önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, gerekli tedbirleri alacaklarını savundu.