28 Eylül 2024 Cumartesi

Rusya, Türk konvoyunu bombaladı

İdlib'de Rusya bir kez daha Türk askeri konvoyunu vurdu. Bölgedeki gazetecilerin bildirdiğine göre, çok sayıda Türk askeri hayatını kaybetti.

Türkiye ve Rusya heyetlerinin ikinci tur İdlib görüşmelerinin sona ermesinin ve Suriye ordusunun Serakib'e yönelik operasyon başlattığını duyurmasının ardından Rusya savaş uçakları Serakib'te TSK konvoyunu vurdu.

Çetelere yakınlığıyla bilinen Step News, Rusya tarafından hedef alınan noktanın Serakib olduğunu duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Al-Barah ve Milyar arasında gün içinde meydana gelen hava saldırıları sonucu en az 34 Türk askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin ise yaralandığını duyurdu.

Bölgedeki yerel gazetecilerin aktardığı bilgilere göre çok sayıda asker yaşamını yitirdi.

Reyhanlı ve Hatay Devlet Hastaneleri'ne çok sayıda ambulans ve askeri araçla askerlerin taşındığına dair görüntü de sosyal medyada yayınlandı.

Hava saldırısına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da İdlib ile ilgili acil güvenlik toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'dan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırdı.

HATAY VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Hava saldırısına ilişkin açıklama yapan Hatay Valiliği, "İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 mehmetçiğimiz şehit olmuştur" dedi.