24 Eylül 2024 Salı

Rojavalı komünistlerden Kobanê katliamının yıldönümünde açıklama

TKŞ ve JKŞ üyeleri Kobanê katliamının 8. yılı dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) faşist DAİŞ çetesinin 25 Haziran 2015 yılında Kobanê'de gerçekleştirdiği katliamın 8. yılında açıklama yaptı. "Kobanê katliamının sorumlusu işgalci Türk devletidir, unutmayacağız" pankartı açılan eylemde söz alan Bihar Mistefa, Türk devletinin DAİŞ çetesinin Kobanê'ye geçmesi için sınırı açtığını ve cephane yolladığını hatırlattı.

Mistefa, "2014'de faşist işgalci Türk devleti çeteleriyle birlikte Kobanê'ye saldırdı. Kobanê'yi yok etmek, işgal etmek istedi. Bütün kirli yöntemlerle saldırılar gerçekleştirdi. YPG, YPJ ve MLKP savaşçıları Kobanê'yi özgürleştirdi, DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye girmesine izin vermedi. Türk devleti burada kırıldı fakat bu kırılmayı kabul etmedi. Türk devleti çetelere destek verdi, cephane yolladı. Erdoğan Kobanê düştü düşecek diyordu. Kobanê düşmedi ama Türk devleti mutlaka düşecek" dedi.

İşgalci Türk devletinin Kobanê zaferini kabul edemediğini hatırlatan Mistefa, "Türk devleti yenilgiyi kabul edemedi ve 25 Haziran 2015'de tekrar saldırdı. Kobanê'nin özgürleştirilmesinden 5 ay sonra büyük bir katliam gerçekleştirildi. Katliamda yüzlerce kişi yaralandı ve şehit düştü. Bir kez daha YPG, YPJ ve MLKP savaşçıları Türk devleti ve DAİŞ çetelerini burada kırdı" ifadelerini kullandı.

Türk devletinin katliamın üzerinden geçen 8 yıla rağmen hala saldırılar gerçekleştirdiğini vurgulayan Mistefa konuşmasının sonunda şunları söyledi: "Bugün katliamın üzerinden 8 yıl geçti fakat Türk devleti hala saldırmak istiyor. SİHA'larla, özel savaş politikaları ve bütün kirli yöntemleriyle saldırıyor ama her zaman bu saldırıları boşa çıkıyor. Türk devleti zayıfladı. Saldırılarını arttırdığında biliyoruz ki güçlenmedi karşımızda çaresiz kaldı. Bu çaresizliğiyle her yere saldırıyor. Bir kez daha söylüyoruz nasıl ki dün DAİŞ çetesini, faşist Türk devleti ve ortaklarını yendiysek yine yeneceğiz. YPG, YPJ ve MLKP savaşçıları olarak binlerce şehit verdik. Bugün bizde Komünist Devrimci Hareket, Devrimci Komünist Kadınlar ve Devrimci Komünist Gençler olarak direnişimize, mücadeleye devam edeceğiz."

Rojavalı komünistlerin açıklaması, "Yaşasın Kobanê direnişimiz" ve "Şehit namirin" sloganlarıyla sona erdi.