28 Eylül 2024 Cumartesi

Rojavalı komünistler tecridi protesto etti

TKŞ üyeleri PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Kobanê'de tecrit karşıtı eylem yaptı. PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için Şehid Egîd Meydanı'nda bir araya gelen TKŞ'liler adına Bihar Mistefa basın açıklamasını okudu.

Öcalan'ın 22 yılı aşkındır süredir yoğun tecrit altında tutulduğuna dikkat çeken Bihar Mistefa, emperyalistlerin Öcalan şahsında Kürt halkını teslim almak istediğini ancak Kürt halkının buna izin vermediğini vurguladı.

Kürt halkı üzerinden bugün açık ve gizli pazarlıklar yapıldığını belirten Bihar Mistefa, faşist şeflik rejiminin iktidarını korumak için her şeyi göze aldığını ifade etti. Gerici bölge devletlerinin Kürtlerin bulunduğu her alanda saldırdığını belirten Bihar Mistefa, "Ancak Kürtlerin ve bölge halklarının direnişi ve örgütlülüğü, Türk devletinin, Şam hükümetinin ve emperyalistlerin planlarına geçit vermiyor" dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki hapishanelerdeki tecride de dikkat çeken Bihar Mistefa, "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve tecride karşı mücadelemizi her yerde sürdüreceğiz" dedi.

Uluslararası kamuoyundan Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi için Türk hükümetine baskı yapmalarını isteyen Bihar Mistefa, CPT'yi sorumluluklarını yerine getirmeye, İmralı hapishanesine gerçekleştirdikleri bilgileri paylaşmaya çağırdı.

Eylem "Yaşasın zindan direnişi" sloganıyla son buldu.

Komünistler ayrıca kentin birçok noktasında afiş yaparak Öcalan'a özgürlük istedi.