28 Eylül 2024 Cumartesi

Roboski katliamı 98. ayında: Failler cezalandırılsın

Roboski İçin Adalet Girişimi, katliamın 98. ayı dolayısıyla yaptığı eylemde Roboski'nin faillerinin cezalandırılmasını istedi.

Roboski için Adalet Girişimi, katliamın 98. ayı dolayısıyla açıklama yaptı. 

İHD Ankara Şube binasının önünde yapılan açıklamada, Roboski'de TSK'nın savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19'u çocuk 34 kişinin katledildiği hatırlatıldı. 

Açıklamada, "98 aydır bir köy, bir halk, bir toplum, bir ülke hep birlikte adaleti arıyor... O geceden bugüne geçen 426 haftada, hukuk kayıp, adalet kaçak, herkes suspus... Katliamın ardından geçen 2984. gün ve adalet hala yok, yok, yok... Meclis komisyon kurdu ve sakladı, yargı ise akladı" denildi.

Aradan geçen 8 yıla rağmen aileler ve demokratik kitle örgütlerinin adalet mücadelesinin sürdüğü hatırlatılan açıklamada, cezasızlığın her köşe başına yerleştiği bu topraklarda, faillerin hala yargılanmadığı kaydedildi. 

"Adalet sisteminin çöküşünün ispatıdır Roboski katliamıdır" denilerek, şunlar ifade edildi: "Roboski’de yaşanan katliamın sorumlusu tüm karar vericiler cezalandırılmadıkça, geçmişle yüzleşme, darbecilerle hesaplaşma iddiası inandırıcı olmayacak, gelecek ve adaletli bir düzen kurulamayacaktır.
Roboski'ye adalet gelmeden Türkiye'ye adalet gelmeyecektir."

İHD İstanbul Şubesi ise yazılı açıklama yaparak, katledilenlerin andı, faillerin cezalandırılamsını istedi.