24 Eylül 2024 Salı

Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş şehit düştü

İşgalci Tür devletinin SİHA saldırısında Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş ile birlikte üç kişi şehit düştü.

İşgalci Türk burjuva devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Qamişlo'nun Tirbespiyê ilçesinde Til Şeîr-Beyandor yolunda bugün öğlen saatlerinde bir aracı hedef aldı.

Saldırıda Qamişlo Kantonu Özerk Yönetim Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwê ve şoförü Firat Tûma şehit düştü. Qamişlo Eş Başkanı Gabî Şemûn ise yaralandı.

Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi, konuyla ilgili Amûde'deki binasında açıklama yaptı. Açıklamayı Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Viviyan Beho Osê okudu ve Özerk Yönetim Eşbaşkanlarının görevleri başında hedef alındığına dikkat çekti. Türk devletinin amacının Özerk Yönetim sistemini yıkmak olduğunu belirten Viviyan Osê bu nedenle halka hizmet eden kurum yöneticilerinin ve üyelerinin hedef alındığını söyledi.

Saldırıların, Astana toplantısı ve faşist DAİŞ çetelerinin özerk yönetim tarafından yargılanacağının duyurusunun yapılacağının açıklandığı dönemde arttığını kaydeden Viviyan Osê şunları kaydetti: "Terörü besleyen Türk devleti, Özerk Yönetimi yok etmeye çalışıyor. Öncelikle Suriye'deki çatışmanın çözümünden yanayız. Ve bir projemiz var ama bazı yerel ve uluslararası güçlerin sorunun çözülmesini istemediği açık."

Uluslararası güçleri sorumluluklarını yerine getirmeye çağıran Viviyan Ose, şehit ailelerine ve Kuzey ve Doğu Suriye halkına başsağlığı diledi. Kazanımlara ve haklara sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.