28 Eylül 2024 Cumartesi

PSK ve PAK, DBP'yi ziyaret etti

PSK ve PAK, DBP'ye dayanışma ziyaret etti. Ziyarette, Kürt ulusal birliği mesajı verilerek, "Hiçbir Kürt partisi boğun eğmeyecek" denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) binalarının basılması ve Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun'un tutuklanmasının ardından Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Bayram Bozyel ve Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Başkan Yardımcısı Vahit Aba, partiye dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaretçileri, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz karşıladı.

Ziyarette konuşan PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, DBP binalarının basılması ve tutuklamaları kınadı, saldırılara karşı Kürtlerin yan yana gelmesi gerektiğini vurguladı.

PAK Genel Başkan Yardımcısı Vahit Aba da, Kürt partilerine yönelik saldırıları Kürt halkına yapılan saldırı olarak değerlendirdi, saldırıların Kürt halkının birlik olmasıyla geri püskürtüleceğini söyledi.

'KÜRT PARTİLERİ BOYUN EĞMEYECEK'
Bozyel ve Aba'ya ziyaretleri nedeniyle teşekkür eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt halkına ve siyasi partilerine yönelik saldırıların, birlik olunması durumunda durdurulacağını dile getirdi.

Saldırılar karşında mücadele edeceklerini vurgulayan Aydeniz, "Hiçbir Kürt partisi boyun eğmeyecek. AKP-MHP bu saldırılar karşısında kaybedecektir" dedi.