24 Eylül 2024 Salı

Polen ve Hatice Ezgi'nin mezarı başında söz: Kadın devrimini gerçekleştireceğiz

Ihlamurkuyu'da bulunan mezarı başında anılan 33'lerden Polen ve Hatice Ezgi'nin başında söz veren yoldaşları, "Onların dokunmak istediği kadın devrimini gerçekleştirene dek mücadelemiz sürecek" dedi.

33 düş yolcularından Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet, Ihlamurkuyu Kabristanlığında bulunan mezarı başında anıldı.

"Suruç'u unutma, unutturma!" pankartı ve 33'lerin fotoğraflarının taşındığı anmada Ünlü ve Sadet şahsında 33'ler anısına saygı duruşu yapıldı.

Etkinliğe Ünlü ve Sadet aileleri, Öğrenci Faaliyetleri, Öğrenci Kolektifi, Feminist Üniversiteli Kolektifi, BDSP, Halkevleri, HDP, ESP ve SGDF üyeleri katıldı.

SADET: ADALETİ KAZANANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
İlk olarak sözü alan Hatice Ezgi Sadet'in annesi Sunay Sadet, yıllar geçse de onları unutmadıklarını kaydetti. Duygusal anlar yaşayan Sadet, "Onları anmak, unutmamak o da bana ayrı haz veriyor" dedi. Adalet mücadelesinin 8 yıldır sürdüğünü ve kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Sadet, Halitağa'da gerçekleşecek 8. yıl anmasına katılım çağrısı yaptı.

POLAT: ONLARIN DOKUNMAK İSTEDİĞİ KADIN DEVRİMİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
SGDF adına söz alan Leyla Can, Suruç'un 8. yılında Türkiye ve Kürdistan'da 33'lerin anıldığını kaydetti. 8 yıldır devletin katilleri korurken, Suruç için adalet arayanlara saldırdığını, tutukladığını hatırlatan Can, "Bu 8 yıl da bir an olsun mücadelemizden geri adım atmadık bundan sonra da atmayacağız. Ezgi'nin, Polen'in, Şennur annenin önünde bir kez daha söz veriyoruz. Onların dokunmak istediği kadın devrimini gerçekleştirene dek mücadelemiz sürecek. Onlara sözümüz devrim olacaktır" dedi.

ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ: GENÇLİK MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAKLAR
Öğrenci Faaliyetleri adına yapılan konuşmada, "8 yıl önce yıkılmış bir kenti yeniden inşa etmek için 33 düş yolcusu yola çıktı ve devlet destekli çeteler tarafından katledildiler. 33 düş yolcusunun fikirleri anıları ve mücadeleleri bizim gençlik mücadelemizde yaşayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HALKEVLERİ: DÜŞ YOLCULARININ HESABINI SORACAĞIZ
Halkevleri adına yapılan konuşmada ise "Onlardan miras aldığımız mücadeleyi inat ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Her 8 Mart'ta 25 Kasım'da Polen'le Ezgi'yle yürüyoruz bu yürüyüşü sürdüreceğiz. 2 gün önce adalet isteyen yoldaşlarımız tutuklandı. Tüm arkadaşlarımızı alacağız ve düş yolcularının hesabını soracağız" denildi.

Anma konuşmaların ardından Halitağa'da 18.00'da gerçekleşecek anmaya çağrı ile sona erdi.