21 Eylül 2024 Cumartesi

Piroğlu'nun özgürlüğü için Paris'te eylem

Türk devletinin iade talebi nedeniyle bir yılı aşkın bir süredir Sırbistan'da tutuklu bulunan enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğü için Fransa'nın başkenti Paris'te eylem gerçekleştirildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği ve Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifinin çağrısı üzerine Chatlet Les Hall meydanında bir araya gelen Türkiyeli ve Kürdistanlı kurum bileşenleri yerli ve göçmen halklara 18 Ocak Çarşamba günü görülecek mahkeme öncesi duyarlılık çağrısı yaptı.

Eylemde Fransızca bildiriler dağıtılırken, Türkçe ve Fransızca yapılan konuşmalarda Sırbistan devletinin gerek uluslararası yasaları ve gerekse kendi yasalarını çiğneyerek suç işlediği belirtilirken, Sırbistan devleti biran önce bu hukuksuzluğa son vermeye çağrıldı.

"Ecevit Piroğlu'nun gerek Türkiye'de yürüttüğü özgürlük ve adalet mücadelesi, gerekse Rojava'da IŞID barbarlığına karşı savaşımı nedeniyle faşist Türk devleti tarafından iadesi istenmektedir" denilen açıklamada, Türkiye'ye geri gönderildiği koşullarda hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabileceğinin altı çizildi.

Bugüne kadar Sırbistan mahkemelerinin, Türk devletinin baskısı altında kaldığının belirtildiği açıklamada şöyle dendi: "Sırbistan devletine 18 Ocak'ta görülecek karar duruşmasında Ecevit Piroğlu üzerindeki hukuksuzluk ve
adaletsizliği kaldırması çağrısı yapıyoruz. Piroğlu'nun siyasi sığınma talebi bir an önce kabul edilmeli ve serbest bırakılmalıdır."

Eylem boyunca sık sık "Ecevit Piroğlu'na özgürlük" sloganları atan kitle, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirterek alkışlarla eyleme son verdi.