1 Ekim 2024 Salı

Piroğlu: Topyekun saldırıya topyekun direnmeliyiz

HDK'ye yönelik polis saldırısının ardından sabahın erken saatlerinde HDK binasına giden HDP Milletvekili Musa Piroğlu, rutinleşen operasyonları durdurmak için topyekun mücadele etmek gerektiğini söyledi. Piroğlu, iktidarın topyekun saldırısına karşı topyekun direnişin zorunlu olduğunu vurguladı, "Omuz omuza verelim bu iktidarın yıkılışını hızlandıralım. Onların saltanatını sonlandıralım" çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, sabaha karşı polis tarafından basılan HDK Genel Merkezi'nde ETHA'ya değerlendirmelerde bulundu.

HDK binasının basılması, ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alınmasının artık rutinleştiğini söyledi. Yaşanan bu saldırıları iktidarın seçim hazırlığı olarak yorumlayan Piroğlu, "İktidarın seçim hazırlığı kendisine muhalif herkese baskı yapmaktan, herkesi ablukaya almaktan ve toplumsal muhalefeti sindirmekten geçiyor. Yani iktidar sandığa gitmeden sandığı çalmanın ve mutlaka kazanacağı bir seçimin hesabını yapıyor. Ve bunun için de toplumsal muhalefetin nefes aldığı her yerde onun boğazına binmeye çalışıyor. Bu yüzden yapılan baskın HDK'ye bir operasyon değil sadece" dedi.

TOPYEKUN DİRENİŞ
Osman Kavala'nın tutuklu yargılanması ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi, Gezi davasındaki tutuklamalar, Canan Kaftancıoğlu kararı, Kobanê davası, HDP'ye yönelik operasyonlar ve süren savaş hazırlıklarını hatırlatan Piroğlu, "İktidar savaş konseptinde seçime gitmek için ülkeyi ve bütün halkları baskı altına alıyor.  Herkes biliyor ki bu saldırı iktidarın ayakta kalma saldırısı. Herkes biliyor ki bu saldırı ülke halklarına topyekun bir saldırı. Ve verilecek cevap, yapılacak iş çok basit. Topyekun saldırıya topyekun direnmek zorundayız" diye vurguladı.

'OMUZ OMUZA VERELİM SALTANATLARINI SONLANDIRALIM'
Kürt halkı, emekçiler ve demokrasi güçleri yan yana gelmediği süreci bu iktidara yıkma şansı olmadığını belirten Piroğlu, "Ülke halkları bizimle yan yana durmak zorunda. Herkes şunu biliyor, sıra kendilerine gelecek. Sıra kimseye gelmeden omuz omuza verelim bu iktidarın yıkılışını hızlandıralım. Onların saltanatını sonlandıralım" çağrısında bulundu.