24 Eylül 2024 Salı

Piroğlu: Sandıkta yan yana gelenler açlık grevlerine birlikte ses vermeli

"Newroz'dan 1 Mayıs'a Halklar Buluşuyor" etkinliğinde konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, seçimlerde Saray'a karşı bir araya gelenlerin 1 Mayıs'ta omuz omuza yürümesi ve açlık grevlerine ses olmaları gerektiğini söyledi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ataşehir'de bulunan Deniz Gezmiş Parkı'nda "Newroz'dan 1 Mayıs'a Halklar Buluşuyor" etkinliği düzenledi.
 
Etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDK İstanbul Eşsözcüsü Mevlüt Aykoç, HDP İstanbul İl Başkanı Cengiz Çiçek'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
Etkinlikte konuşan Mevlüt Aykoç, tecrit ve buna karşı başlatılan açlık grevlerine dikkat çekti. Aykoç, tecrit olduğu sürece krizlerin bitmeyeceğine dikkat çekerek, "Demokrasi işler hale getirilmezse kriz de aşılmaz. Bugün emekte, sağlıkta ve eğitimde nerede olduğumuzu anlatmaya gerek yok. Her gün kadınların öldürüldüğü, çocukların taciz ve tecavüze uğradığını anlatmaya gerek. Çünkü görüyoruz. Emek güçleri ve bütün halklar birlikte mücadele etmelidirler. Ancak birlikte güçlü olabilir ve başarabiliriz" dedi.
 
HDP İstanbul Milletekili Musa Piroğlu ise 31 Mart'ta ortaya çıkan halk iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını dile getirerek, Muş'ta ve Şırnak'ta ellerinden aldıkları belediyelerle yetinmediklerini, seçilmiş belediyelerin ve belediye meclis üyelerinin mazbatalarını vermemeye çalıştıklarını belirtti. Piroğlu,"Şimdi İstanbul'u bu halkın elinden almaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.
 
'GÜVEN'E SES VERMEK BARIŞA SES VERMEKTİR'
 
Açlık grevlerine dikkat çeken Piroğlu, "Leyla Güven'in sesine ses vermek barışa sahip çıkmaktır. Tecride karşı mücadeleyi sahiplenmek barışa ve demokrasiye sahip çıkmaktır. Eğer sarayın saltanatını sona erdireceksek, demokrasiyi ve özgürlüğü bu topraklarda yeşerteceksek, eğer 31 Mart'taki baharı yalancı bir bahardan çıkarıp halkların baharına çevireceksek önce açlık grevlerine omuz vereceğiz. Önce annelerimize sahip çıkacağız. Leyla Güven'in sesine ses vereceğiz ve yeter 'Edi bese' diyeceğiz" diye belirtti.
 
'1 MAYIS'TA OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ'
 
1 Mayıs'ta omuz omuza yürüyeceklerini kaydeden Piroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Krizden çıkmak için zenginleri daha zengin, patronları daha güçlü kılmak için IMF politikalarını üzerimize salmaya çalışıyorlar. Yoksulluğu daha büyütmeye, işsizliği daha da arttırmaya çalışıyorlar. Saraya karşı yan yana gelenlerin şimdi patronlara ve sermayeye karşı da yan yana gelmesinin zamanı. Ancak ve ancak bu ülkedeki emek güçleri, işçiler yoksullar Kürt halkı ile omuz omuza geldiği zaman yani barış ve emek çığlığı buluştuğu zaman bu ülke gerçekten bir cennete dönüşecek. 1 Mayıs'a giderken bu yüzden açlık grevlerinin sesini duyurmak, işçi sınıfının emek, hak talebiyle, sosyalizm talebiyle omuz omuza yürüyeceğiz. Tek bir ağız tek bir nefes hep birlikte bağıracağız; Yaşasın sosyalizm yaşasın devrim. Leyla haklıdır tecrit kalkmalıdır."