24 Eylül 2024 Salı

Patnos Belediyesi eşbaşkanları tutuklandı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde belediye eşbaşkanları Müşerref Geçer ve Emrah Kılıç tutuklandı. Yeşil Sol Parti milletvekili Heval Bozdağ, "İktidar belediyemize kayyım atamak için bu kararı veriyor, bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde belediye eşbaşkanları Müşerref Geçer, Emrah Kılıç ve belediyenin İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Laçin 9 Haziran'da gözaltına alındı. Geçer ve Kılıç, 3 günlük gözaltı süresinin ardından "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklama sonrası Patnos Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Heval Bozdağ, eşbaşkanların tutuklanmasının siyasi olduğunu söyledi. Eşbaşkanların delil karartma şüphesiyle tutuklandığını ifade eden Bozdağ, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Birçok ilde birçok arkadaşımızın tutuklanma haberini aldık, ceza alan arkadaşlarımız oldu. Bu hükümetin yeni sürece bakış acısının yansımasıdır. Yeni bir siyasi soykırım uygulanıyor ve bunu kabul etmiyoruz. İktidar belediyemize kayyım atamak için bu kararı veriyor, bunu kabul etmiyoruz. Halkımızın iradesinin gasp edilmesini kabul etmiyoruz" diyen Bozdağ, sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.