22 Eylül 2024 Pazar

Paris'te Af Örgütü yetkilileri ile görüşme yapıldı

ACTİT, Young Struggle, Kürt Kadın Hareketi, Kürt Gençlik Hareketi Paris'te Uluslararası Af Örgütü yetkilileriyle görüştü.
Avrupa Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği (ACTİT), sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS), Kürt Kadın Hareketi, Kürt Gençlik Hareketi Paris'te Uluslararası Af Örgütü kurumu önünde biraraya geldi.
 
Heyet Af Örgütü ile görüşme yapmak istendi. Af Örgütü yetkilileri, görüşme yapmak için gelen heyeti kabul etmeyerek kurumun kapılarını kapattı. Görüşme yapmak isteyen heyetin ısrarları sonucu yetkililerden üç kişi heyetle görüştü.
 
Af Örgütü yetkilileri heyete, geçen hafta gerçekleşen Londra Af Örgütü işgali sonrası Türkiye'deki hak ihlalleri, hapishanelerdeki uygulamalar ve tecrit ile ilgili daha hızlı bir bilgi akışı edinmeye çalıştıklarını belirttiler. Heyet, Af Örgütünden uluslararası bir kurum olarak tecrit ve açlık grevleri konusunda neler yaptığı, önümüzdeki günlerde neler yapmayı planladığı, ölüm orucu eylemine dönüşen sürecin son derece kritikleşmesine karşı Türk devletine nasıl tutumlar alacaklarına dair görüşme yapmak için bir randevu talep etti. Af Örgütü yetkilileri heyetle görüşmek için 6 Mayıs Pazartesi gününe randevu verdi.
 
Ayrıca yetkililere AvEG-Kon'un tecrit, hak gaspları ve açlık grevleri eylemine dair hazırlamış olduğu Fransızca dosya yetkililere sunuldu.