19 Eylül 2024 Perşembe

Pakize Hazar'ın öldürülme görüntüleri dosyaya girdi

Lice'de 85 yaşındaki Pakize Hazar?a çarparak ölümüne neden olan zırhlı aracın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, bir kişinin aracı durdurmaya çalıştığı ama aracın Hazar'ı ezdikten sonra bile yoluna devam ettiği görülüyor.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 Haziran 2017'de zırhlı aracın ezmesi sonucu yaşamını yitiren 85 yaşındaki Pakize Hazar'ın ölüm anına ilişkin görüntüler dava dosyasına girdi.
 
Hazar, yaşlılık maaşını almak için geldiği ilçe merkezinde trafiğe kapalı Mümin Ağa Caddesi’nde Kirpi adı verilen zırhlı araç tarafından ezilerek yaşamını yitirmişti. 
 
Zırhlı aracın sürücüsü uzman çavuş S.K'nın "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılandığı dava Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Tutuksuz yargılanan S.K. hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, dosyaya giren kamera görüntülerinde, elinde baston bulunan Hazar, PTT şubesi önünde park halindeki Kirpi aracının sol tarafından geliyor. Hazar, aracın önünden geçip tam sağ ön tekerleğini geçeceği sırada araç bir anda hareket ediyor. Bu sırada aracın Hazar'a çarpacağını fark eden bir yurttaş, elleriyle aracı durdurmaya çalışıyor. Buna rağmen durmayan aracın sağ tekerleği altında kalan Hazar, feci şekilde can veriyor. Araç yine de durmuyor ve ilerleyerek kameranın görüş açısından çıkıyor.
 
JANDARMA RAPORUNDA HAZAR KUSURLU GÖSTERİLDİ, ATK YALANLADI
 
Görüntülere rağmen Lice Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan raporda, trafiğe kapalı caddede zırhlı aracı süren uzman çavuş S.K. yüzde 100 "kusursuz", Pakize Hazar ise yüzde 100 (tam kusurlu) gösterilmişti. 
 
Hazar ailesinin avukatı Serdar Yel'in yaptığı itiraz üzerine rapor Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderildi. ATK raporunda ise zırhlı araç şoförü S.K. yüzde 100 kusurlu bulundu. Raporda, Hazar’ın şoför S.K.’nin görüş alanına girdiği ve caddenin trafiğe kapalı olduğu belirtildi. 
 
Şu ana kadar yapılan iki duruşmaya da gelmeyen sanık asker, daha önce verdiği ifadede, Pakize Hazar'ın kör noktada olduğunu ve aracın içinde kamera olmadığını belirterek, kendini savunmaya çalışmıştı.