28 Eylül 2024 Cumartesi

Özyönetim direnişinde Cizre'de katledilen sağlıkçılar anıldı

Özyönetim direnişi sürecinde Cizre'de katledilen sağlık emekçileri, mezarları başında anıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015 yılında özyönetim direnişi sürecinde katledilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Aziz Yural, Eyüp Ergen ve Şeyhmus Dursun mezarları başında anıldı. Cizre Asri Mezarlığındaki anmaya, SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, SES Kadın Genel Sekreteri Gönül Adıbelli, katledilen sağlık emekçilerin aileleri, KESK'e bağlı sendikaların Şırnak, Diyarbakır, Mardin ve Batman şubeleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV) temsilcileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

'YÜZLERCE İNSANI BODRUMLARDA KATLEDENLERDEN HESAP SORACAĞIZ'
Saygı duruşunun ardından söz alan SES Şırnak Şube Yönetici Murat Özbey, failler yargı önünde hesap verene kadar mücadele edeceklerini söyledi. Özbey, 7 yıl önce yüzlerce insanın katledildiğini belirterek, "Genç, çocuk, yaşlı ve sağlık emekçisi denmeden hedef gözeterek yüzlerce insanımızı katlettiler. Biz o günden bu yana yoldaşlarımızın anılarını, mücadelelerini büyütmek adına mücadele yürütüyoruz. Yüzlerce insanı katlettiler ama tek adil yargılama yaşanmadı. Yoldaşlarımızı katleden ve yüzlerce insanımızı bodrumlarda katledenlerden yargı önünde hesap sormaya ısrarcıyız" dedi.

'MÜCADELELERİNİ SÜRDÜRECEĞİZ'
SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, "Arkadaşlarımız halkına sağlık hizmeti sunmak için alana çıktığında keskin nişancılar tarafından katledildi. Biz bunların yargılanması ve yargı önüne çıkması için hukuki mücadelemizi her şekilde sürdürüyoruz. Aziz, mahallesinde sokak ortasında yaralı bir anneye yardım ederken keskin nişancılar tarafından katledildi. Şeyhmus ambulansla hastaya giderken keskin nişancılar tarafından katledildi. Biz SES olarak yıllardır ülkemizde, herkese sağlık hizmetini demokratik ve savaşsız bir ortamda vermek için mücadeleyi her şekilde yürütüyoruz. Barış için, ülkemizde özgürce yaşayabilmek için mücadele etmeye hep birlikte ısrar edeceğiz" diye konuştu.

'ONLARI UNUTMAYACAĞIZ'
HDP Milletvekili Hasan Özgüneş ise, katledilenleri anarak, "Türkiye'de kalıcı bir barış ve demokrasi sağlanmadan mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Biz onları unutmuyoruz ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından katledilen sağlık emekçilerinin mezarlarına karanfiller bırakıldı.