21 Eylül 2024 Cumartesi

Özkan Özdemir'in süresiz açlık grevi 17. gününde

AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir'in başlattığı süresiz açlık grevinin 17. gününde dayanışma ziyaretleri devam ediyor.
"Leyla Güven haklıdır tecrit kalmalıdır" şiarıyla AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir'in başlattığı süresiz açlık grevinin 17. gününde dayanışma ziyaretleri devam ediyor.
 
Politik Tutsakları Savunmak İçin Uluslararası Kızıl Kolektif temsilcileri dün Özkan Özdemir'i ziyaret etti. Özdemir süresiz açlık grevinin aşamalarını anlattı ve 7 bin tutsağın politik taleplerle süresiz açlık grevinde olduğunu belirtti.
 
Tüm toplumsal kesimler üzerindeki tecridin nasıl yaşandığını örneklerle anlatan Özdemir, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çekti. Ardından da Avrupa devletleriyle Türk devleti arasındaki politik ve ekonomik işbirliğinden dolayı Avrupa devletlerinin sessizliğini kınadı.
 
Kızıl Kolektif temsilcisi ise ulusal ve enternasyonal çapta bu eyleme destek vereceklerini belirtti, Marok ve Filistinli devrimci tutsakların açlık grevlerinden örnekler verdi. Kızıl Kolektif temsilcisi "Tüm tutsaklar ne kadar zor koşullarda açlık grevi yapsalar da başarıya ulaştı. Sizin de açlık grevinizin başarıya ulaşacağına inanıyoruz" dedi.
 
Burjuva basının sansüründen söz eden Kızıl Kolektif "Devletleri genel olarak biliyoruz. Sessizlikleri kurdukları ilişkilerden dolayıdır. Bu sessizliği ancak kitlelerin eylemi kırabilir" açıklaması yaptı.
 
Gittikleri tüm etkinliklerde süresiz açlık grevini ve tutsakları gündem yapacaklarını belirten Kızıl Yardım bildiri ve hazırlanmış olan dosyayı alarak ziyaretlerini sonlandırdı.
 
Sosyalist Kadınlar Birliği-Fransa (SKB) Özkan Özdemir'i ziyaret etti. Özdemir'in sağlığına ilişkin bilgi alan SKB'liler direnişin öznesi olduklarını belirttiler.