24 Eylül 2024 Salı

Özgür Gündem davası ertelendi

OHAL kararnamesi kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin yönetici ve yazarlarının yargılandığı davada mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
OHAL kararnamesi ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nin Eş Genel Yayın Yönetmenleri Avukat Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile gazetenin yazar ve yöneticileri Reyhan Çapan, Reyhan Hacıoğlu, Nuray Özdoğan, Celalettin Can, Ayşe Batumlu, Ayşe Berktay, Filiz Koçali'nin de içerisinde bulunduğu 23 kişinin yargılamasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 
 
Duruşmada yargılanan gazetecilerin avukatları hazır bulundu. 
 
Dosyanın İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasıyla birleştirilmesi talebine olumsuz yanıt verildi. Duruşmada söz alan avukatlar, iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu.
 
Avukatların taleplerini alan mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Mayıs gününe erteledi. 
 
NE OLMUŞTU?
 
Duruşma savcısı, 7 Mayıs 2018 tarihinde mahkeme heyetine sunduğu esas hakkındaki mütalaasında gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Reyhan Çapan ile eş genel yayın yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol'un "zincirleme bir şekilde örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla cezalandırılmalarını talep etmişti. 
 
Diğer yargılananlar hakkında ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi istenmişti