24 Eylül 2024 Salı

Özgür Gündem davası 10 Ekim'e atıldı

Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenleri Hüseyin Aykol ve Zana Kaya, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın yargılandığı dava 10 Ekim'e ertelendi.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenleri Hüseyin Aykol ve Zana Kaya, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Kürt siyasetçi Hatip Dicle'nin yargılandığı davaya İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 
 
Duruşmaya gazeteciler katılmazken, avukat Özcan Kılıç savunma yaptı. 
 
Kılıç, "Aynı kişiye karşı işlenmiş bir suçtan söz ediliyor. Bir suç işleme kastı ile hareket edilmiş değil. Suç işleme kastı yok. Daha soyut bir durum söz konusu burada. Yazı ve haberler soruşturma konusu. Bunlar bazılarına göre suçtur bazılarına göre değildir. AYM'nin Ayşe Öğretmen kararı var. Kararda ifade özgürlüğüne atıfta bulunuyor. Şu haliyle 301 tartışmalı bir maddedir ve yeniden düzenlemeye ihtiyaç vardır. Suçun oluşmadığı kanaatindeyiz" dedi.
 
Mahkeme heyeti, savunmasının alınması için Hatip Dicle hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına karar verdi. Duruşma 10 Ekim'e atıldı.