28 Eylül 2024 Cumartesi

Özgür Gençlik, 'Gençlik hareketi ve yol arayışı' dosyası ile çıktı

Özgür Gençlik, "Gençlik Hareketi ve Yol Arayışı" dosyası ile çıktı. Dergi, gençlik hareketinin son 5-6 yıllık analizinden güncel durumuna, gençlik hareketinin çeşitli siyasal öznelerine yazılan polemik yazıları ile çıkış yolu arayışını tartışıyor. Dergi okurlarına matbu ve dijital olarak ulaşıyor.

Özgür Gençlik dergisinin son sayısı çıktı. "Gençlik Hareketi ve Yol Arayışı" dosyasına ait yazıların yer aldığı dergide, gençlik hareketinin güncel durumu ve son 6 yıllık analizine yer veriliyor. İki aylık periyotlarla yayınlanan dergi matbu baskısının yanı sıra ozgurgenclik.net sitesinin arşiv kısmında okurlarıyla ayrıca dijital olarak da buluşuyor.

"2023 Gençliğin Yılı Olacak" manşetiyle yayınlanan Özgür Gençlik dergisinin dosya yazıları arasında; "Tasfiyeci Saldırganlık Altında Gençlik Hareketinin Durumu", "Genç Kadın Hareketinin Beş Yıllık Bilançosu", "Nasıl Bir Yol?", "Devrimci Gençlik Mücadelesine Davet" ve "TİP Kimin Yeri?" başlıklarında beş yazı bulunuyor. Dosyanın bütününde gençlik hareketinin ve genç kadın hareketinin son 5-6 yıllık analizi irdelenirken, gençlik hareketinin çeşitli siyasal öznelerine ilişkin polemik yazısı da yer alıyor.

"Katliamlar ayı" olarak bilinen aralık ayında çıkan derginin röportaj sayfasında ölüm orucu gazisi ve 19 Aralık Hapishaneler Katliamının tanıklarından Gönül Karagöz ile katliama dair yapılan söyleşiye yer veriliyor.

Hafıza sayfasında yer alan, "Kürdistan'ın Taş Generalleri" başlıklı yazıda ise Roboski Katliamı anlatılırken yazar şöyle sesleniyor: "Bu savaşta biz sosyalist gençler, her daim ezilen ulusların yanında olacağız. Bizleri katliamlarla yok etmeye çalışanlara karşı birleşerek var olacağız."

Derginin staj sömürüsünde katledilen ve emeği sömürülen gençlere ayrılan lise sayfasında, "Sömürü Çarkları Arasında Staj" başlıklı yazı yer alıyor. Yazıda, staj sömürüsünün son dönem somut örneklerinden, MEB ve A101 arasında yapılan anlaşmanın gençliğin direnişiyle nasıl püskürtüldüğünden bahsedilirken, gençliğe mücadeleye dört elle sarılma çağrısı yapılıyor.

Kadın sayfasında, "Ayaklanmalar ve Kadın Hareketi", LGBTİ+ sayfasında "Direnişte Özne Olmak", Ortadoğu sayfasında "İşgalci Savaşa ve Şovenizme Karşı Gençlik Sokağa" başlıklı yazılara yer verilen dergide ayrıca gençliğin alternatif mekanı Polen Gençlik Kültür Evi ile yapılan bir de röportaj bulunuyor.