23 Kasım 2024 Cumartesi

Özel sektör öğretmenleri MEB önünden seslendi

Bakanlık önünde açıklama yapan ve topladıkları on bin imzayı Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, ekonomik ve sosyal, demokratik hakları yer aldığı Meslek Kanunu'nun Meclis'ten geçmesini istedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, şubat ayından bu yana tüm randevu taleplerini yanıtsız bırakan Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Bir ay boyunca toplanan 15 bin imzayı bakanlığa teslim etmek için bakanlık önünde açıklama yaptı.

15 bin imzanın toplandığını ve bu imzaların bir hakikati temsil ettiğini belirten öğretmenler, "Bu imzaları toplamak çok zor. Arkadaşlarımız okullarda idare baskısı ve patron baskısını göze alarak bu imzaları topladı" dedi. 

Özel okul idarelerinin talepleri karşısında takındıkları tavra dikkat çeken öğretmenler, "Bir talebi ifade ettiğimizde; maaşlarımızda iyileştirme, özlük haklarımız istediğimizde 'siz bunu nasıl isteyebilirsiniz' gibi davranamazlar. Oturup konuşacaklar, 'ne istiyorsunuz, ne yapabiliriz' diye danışacaklar. Kibirli olmayacaklar, üstenci olmayacaklar, şımarmayacaklar. Biz eğitimciyiz, öğretmeniz öğretmenle konuştuklarının farkında olacaklar" ifadelerini kullandı. 

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA
Görüşmeden çıkan heyet, toplantıya ilişkin detayları aktardı. Söz konusu Meslek Kanunu üzerine çalışmaların devam ettiği, bir aksama olmadığı, taslak çalışmasının yapıldığı ve içeriğinin tartışıldığının söylendiği belirtilirken, asıl sorumlunun Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu olduğunun aktarıldığı kaydedildi. Şamlıoğlu ile de bir görüşme talebinin iletildiği ifade edilen açıklamada, "Taban maaş hakkı bizim için öncelikli olan. Mücadeleden kaçınmayacağız, kararlılığımızı daha büyüteceğiz. Talebimiz için mücadelemizi devam ettireceğiz bu anlamıyla içeride de ifade ettik, yüz binlerce eğitim emekçisinin talebi bu, sadece bizim değil. Sendikası arcılığıyla yakıcı haline gelen talep hem üyelerimize hem de eğitim emekçilerine ifade ediyoruz süreci hızlandırmak açısından, taban maaş hakkını kazanmak için sendikamız elinden ne geliyorsa yapacaktır. Zorlaya zorlaya da olsa, diyaloğa açık olduğumuzu, bakanlıkla görüşmelerimizi sürdürmek istediğimizi ifade ediyoruz" denildi. 

Süreçle ilgili de bilgi aktarımı yapılacağı söylendi. 

Sistematik olarak bakanlık önünde açıklamak yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren öğretmenler, "On binlerce arkadaşımızın gözü kulağı burada. Sorumluluk hissederek geliyoruz. Buraya gelmemiz bizim için gerçekten sendikal bir zorunluluk. Öğretmenleri asgari ücretle çalıştıran kendileri. Meslek Kanunu, kanun teklifi içinde; ekonomik, sosyal demokratik haklarımızı içerecek şekilde Meclis'ten geçecek" dedi. 

Açıklamanın ardından öğretmenler adına bir heyet imzaları bakanlığa teslim etti. Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, imzaları almayı ve Sendika MYK ile görüşmeyi kabul etti.