22 Eylül 2024 Pazar

Özdemir: Kendi gücümüze güveneceğiz

Açlık grevinin 21. gününde olan H. Özkan Özdemir, "Kendi gücümüze güveneceğiz, Kürt halkının gücüne güveneceğiz, Türkiye sosyalist, antifaşist, ilericilerin gücüne güveneceğiz" dedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te Türkiye ve Kürdistan'dan yükselen "Tecride son" talebine süresiz açlık greviyle yanıt olmaya çalışan H. Özkan Özdemir'in açlık grevi direnişi 21.gününde. Özdemir'i Orleans'tan dostları yalnız bırakmadı.
 
Sarı yeleklilerden bir grupta yoğun polis saldırısından sonra direnişçi Özkan Özdemir'i ziyaret etti. Yeleğinin arkasına yazdığı 1940 yılında Nazilere karşı direnişte simgeleşen Lucie Aubac'ın "Direniş yarına kalmaz. Direniş bugün şimdi" şiarını Özdemir ile paylaştı.
 
H. Özkan Özdemir cumartesi günü Paris'in Drancy semtinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde panel düzenlendi. Açlık grevlerinin tarihsel olarak bir direniş eylemi olarak kullanıldığını ifade eden Özdemir, tarihten çeşitli örnekler verdi. Konuşmasının devamında ise 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananlar ve Leyla Güven'in eyleminin haklı ve meşruluğunu ifade etti.
 
31 Mart seçim sürecinin esas galibinin HDP ve Kürt halkı olduğunu ifade eden Özdemir, AKP'nin ikinci kez seçim yenilgisi aldığını söyledi. Özdemir, AKP'nin yaşadığı mağlubiyetinin mimarlarından birinin de Leyla Güven ve onun başlattığı direniş olduğunu belirtti.
 
Gebze Hapishanesi önünde annelere yapılan saldırının rejimin nasıl bir yol takip edeceğini gösterdiğini ve direnişten başka yol olmadığını ifade eden Özdemir, "Kendi gücümüze güveneceğiz, Kürt halkının gücüne güveneceğiz, Türkiye sosyalist, antifaşist, ilericilerin gücüne güveneceğiz" dedi.
 
Özdemir'den sonra söz alanlar direnişin öznesi olmaya vurgu yaptılar. 2 kızı da açlık grevinde olan analardan biri Kürtçe yaptığı konuşma da çocuklarıyla gurur duyduğunu onurlu bir mücadele verdiklerini belirterek salonda bulunanlara daha çok sorumluluk düştüğünü ifade etti.