21 Eylül 2024 Cumartesi

Otlu: Direnenler kazanacak, bu da size dert olsun

Kobanê davasında açıklanan karara ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda konuşan DEM Parti Milletvekili Otlu, "Biz Kobane'nin düşmemesi için uğraşanlar, DAİŞ gibi katil düşmana, tecavüzcülere karşı direnenler, hepimiz oradaydık; hepimizi yargılamanız lazım, eşitlik, özgürlük isteyenleri, Kürt halkının yanında olanları yargılamanız lazım. Ama yenileceksiniz ve mutlaka biz kazanacağız direnenler olarak, biz kazanacağız; bu da size dert olsun" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, Kobanê davasında çıkan karara ilişkin Meclis Genel Kurulu'nda söz aldı. Tüm tutsakların Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gibi "son sözü direnenler söyleyecek dün de bugün de" diyeceğini aktardı.

Otlu, şöyle devam etti: "İktidarının 7 Hazirandaki yenilgisinin intikam alma davasıdır, bu dava bu Türkiye topraklarındaki hukukun yok edildiği davadır. 38 kere ağırlaştırılmış müebbet isteniyor; acaba gece rahat rahat uyudunuz mu? Biz Kobane'nin düşmemesi için uğraşanlar, DAİŞ gibi katil düşmana, tecavüzcülere karşı direnenler, hepimiz oradaydık; hepimizi yargılamanız lazım, eşitlik, özgürlük isteyenleri, Kürt halkının yanında olanları yargılamanız lazım. Ama yenileceksiniz ve mutlaka biz kazanacağız direnenler olarak, biz kazanacağız; bu da size dert olsun!"