24 Eylül 2024 Salı

Otlu: Barış Annelerinin mücadelesi bir bayraktır

Hakkari'de trafik kazasında yaşamını yitiren Barış Anneleri için kurulan taziyeye katılan Yeşil Sol Parti milletvekili Çiçek Otlu, "Annelerimiz, Jin Jiyan Azadi felsefesinin kurucularıdır. Annelerimizin yolu yolumuzdur" dedi.

Hakkari'de haklarında açılan bir soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdikten sonra dönüş yolunda trafik kazasında yaşamını yitiren Barış Anneleri Adalet Safali, Sosin Akçelik ve Cihan Akçelik için İstanbul'un Fatih ilçesinde taziye kuruldu.

Gün boyu sürecek olan taziyeyi Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Çiçek Otlu, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Barış Anneleri "Biz adalet için mücadele ediyoruz ama adalet yok. Adalet bize yok" dedi.

Çiçek Otlu ise, Hakkari'de gerçekleşen trafik kazasının öncesinde de Elazığ'daki çocuğunu ziyaret etmeye giden bir annenin kaza geçirdiğini hatırlattı. "Evlatlarınıza sahip çıkmayın diyorlar, Kürdistan'da Türk devletinin AKP'ye oy verilmediğinde yol yapmadığı anlaşılmış oluyor. Tam bir katliam, politik cinayet işlemiş durumdalar" diyen Otlu, Barış Annelerine tutsaklara sahip çıkmak ve tecridi kırmak için mücadeleyi sahiplenme sözü vermek gerektiğinin altını çizdi.

Otlu, "Barış Annelerinin mücadelesi bir bayraktır. Barış mücadelesine sahip çıkmak gerek. Kadın özgürlük mücadelesi bir kez daha yolu gösteriyor. Annelerimiz, Jin Jiyan Azadi felsefesinin kurucularıdır. Annelerimizin yolu yolumuzdur" ifadelerini kullandı.