21 Eylül 2024 Cumartesi

Osman Şenyaşar serbest bırakıldı

24 Haziran seçimleri öncesinde Suruç'ta AKP'lilerin saldırısında ağabeyi ve 2 yeğeni öldürülen Osman Şenyaşar, İstanbul'da gözaltına alındı. Şenyaşar savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
24 Haziran seçimleri öncesinde Suruç'ta AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabalarının saldırısında ağabeyi Esvet Şenyaşar ile yeğenleri Adil ve Celal'i kaybeden Osman Şenyaşar, yurt dışı seyahatinden döndüğü İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gözaltına alındı.
 
Hakkında "gözaltı" kararı olduğu gerekçesiyle gözaltınan Şenyaşar, çıkarıldığı İstanbul Adliyesi'nde savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 
 
Şenyaşar'ın, Urfa'da yürütülen bir sosyal medya operasyonunda "örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.  
 
Şenyaşar'ın Urfa’nın Suruç İlçesinde 14 Haziran tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından ağabeyi Hacı Esvet Şenyaşar ve yeğenleri Adil ile Celal Şanyaşar öldürülmüş, olayda yaralanan yeğeni Fadıl Şenyaşar ise tutuklanmıştı. 
 
Osman Şenyaşar, aynı olayın tarafı olan Yıldız ailesinden sosyal medya hesapları üzerinden tehdit edildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Şenyaşar'ın suç duyurusu, sosyal medya paylaşımlarının tek başına suç unsuru teşkil etmeyeceği iddiasıyla takipsizlikle sonuçlandırılmıştı.