19 Eylül 2024 Perşembe

Ordu'da faşist saldırı

7 Haziran seçimlerinde HDP Ordu milletvekili adayı olan Güngör Ataş, faşist saldırıya uğradı. Polis saldırgan grubu gözaltına almazken grup Ataş'ın arkadaşından şikayetçi oldu.
Ordu'da HDP'li Güngör Ataş dün faşist saldırıya uğradı.
 
7 Haziran seçimlerinde HDP'den milletvekili adayı olan Ataş, o zamandan bu yana çevredeki esnaf tarafından tecrit edildiğini söyledi. Yaşananları ETHA'ya anlatan Ataş, dün iş yerinin önüne gelen kalabalık bir grubun küfür etmeye başladığını ve çevre esnafına "Bunlar PKK'lı" diye bağırdığını ifade etti.
 
Silahlı olan grubun bir kaç defa uzaklaşıyormuş gibi yapıp tekrar iş yerinin önüne geldiğini aktaran Ataş, grubun kendisinin dışarı çıkması yönünde bağırdığını söyledi. 
 
Ataş, sadece iş yerinin önünün değil sokak köşelerinin de faşist grup tarafından tutulduğunu ve organize bir saldırı olduğunu ifade etti. Çevredeki MHP'li esnafın da gruba katılmaya başladığını, sayının artması üzerine bir arkadaşının yanına geldiğini anlatan Ataş, arkadaşının da tehdit edildiğini kaydetti.
 
Polisi araması üzerine yanına gelen faşist gruptan 2 kişinin "Silah görmediğini söyle bu olayı kapatalım" dediğini aktaran Ataş, saldırgan grup ile ilgili suç duyurusunda bulundu.
 
Ataş, polisin linçci gruptan kimseyi gözaltına almadığını, sadece ifadelerini alıp bıraktığını söyledi. Öte yandan, faşist grup Ataş'a destek için gelen arkadaşından şikayetçi oldu.