28 Eylül 2024 Cumartesi

Ongun, Soylu'nun yalanını ortaya çıkardı: Şehit Gazi Birlik-Sen üyesi

İBB Başkanı İmamoğlu'nun danışmanı Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Soylu'nun, "PKK'nın dağ kadrosunda ama İBB'de itfaiyeci" dediği M.K.'nin kardeşinin askerde hayatını kaybettiğini, M.K.'nin Şehit Gazi Birlik-Sen üye kartını ve Soylu'nun da bizzat aileyi ziyaret ettiği fotoğrafı paylaşarak yalanını ortaya çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanlarının "yasadışı örgütle" ilişkisi olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çalışanların fotoğrafları ve kimlik bilgilerini de canlı yayında ifşa ederek hedef göstermiş, "Kimisi PKK'nın dağ kadrosunda ama İBB'de itfaiyeci" demişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Soylu'nun yalanını ifşa etti. Soylu'nun "dağda" dediği kişinin  Şehit Gazi Birlik-Sen üye kartını paylaştı ve Soylu'nun aile ziyaretlerinden fotoğraflarını da yayımladı.

Ongun'un paylaşımında "Süleyman Soylu'nun 'PKK'nın dağ kadrosundan ama İBB'de itfaiyeci' dediği M.K. şehit kardeşidir. Hatta, Soylu'nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir" ifadelerine yer aldı.