24 Eylül 2024 Salı

Ölümsüzlüğünün 27. yılında Demircioğlu mezarı başında anıldı

Ölüm orucunda şehit düşen komünist önder Hüseyin Demircioğlu, ölümsüzlüğünün 27. yılında mezarı başında anıldı. Demircioğlu'nun uğruna can feda direndiği taleplerin bugün de güncelliğini koruduğu ve mücadelenin sürdüğü kaydedilen anmada, Demircioğlu'nun önünde hiçbir saldırı karşısında yılmadan, teslim olmadan mücadelenin daha da yükseltileceğinin sözü yinelendi.

"En önde çarşıpan ben olmalıyım. Fedakarlıkta ve can fedalıkta sıranın başınad yer almalı, yapamayacağım bir işi asla başkasından istememeliyim" diyerek tarihe geçen 24 Temmuz 1996 ölüm orucu direnişinin 67. gününde ölümsüzleşen "devrimin öğretmeni" Hüseyin Demircioğlu mezarı bpaşında anıldı.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformunun (ÖTSP) çağrısıyla bir araya gelen sosyalistler Demircioğlu'nu ölümsüzlüğünün 27. yılında Karacaahmet mezarlığındaki mezarı başında andı. "Selam olsun 12'lere, selom olsun 'ilk ben olmalıyım' diyen iradeye" pankartının açıldığı anmada Hüseyin Demircioğlu şahsında ölüm orucunda ölümsüzleşenler anısına saygı duruşu yapıldı.

ÖTSP adına yapılan konuşmada Demircioğlu'nun mücadele hayatı aktarıldı. Kürdistanlı Alevi ve sosyalist yurtsever Demircioğlu'nun, '72 devrimi hareketin ortaya koyduğu güçlü iradenin sürdürücüsü olarak mücadeleyi yaşamın her alanında örgütlediğinin altı çizilen konuşmada, Demircioğlu'nun aynı zamanda işçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadele arzusunu da yanıtladığı kaydedildi. "Marksist leninist komünistlerin bir araya geldiği, birlikte mücadele ettiği sürecin de doğrudan önderlerinden oldu. O sadece Türkiye ve Kürdistan komünist hareketin değil aynı zamanda uluslararası komünist hareketin de şehidi olarak anılıyor" denilen konuşmada, Demircioğlu'nun bedel kapılarından geçmekte hiç tereddüt etmediğinin altı çizildi.

Ölüm orucu direnişinin talepleri hatırlatılan konuşmada; hapishane şartlarının iyileştirilmesi, hasta tutsakların tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılarak tahliye edilmeleri ve tecrit diye adlandırılan F Tipi hapishanelerin hayata geçrilmesinin engellenmesi taleplerinin bugünün koşullarında da geçerliliğini koruduğu belirtildi. Konuşma şöyle devam etti: "Bugünün koşullarında aynı talepler için mücadele ediyoruz. Bu bakımdan ne kadar saldırılar yoğun olursa da olsun bu irade asla ama asla teslim alınamaz. Ardılları bu mücadeleyi, kararlılığı, devraldıkları mirası o gün olduğu gibi bugün de 'mutlaka kazanacağız' parolasıyla sürdürüyor. O'nun huzurunda söz veriyoruz mutlaka ama mutlaka kazanacağzı. Ölüm orucu şehitleriimz ölümsüzdür, şan olsun devrim ve sosyalizm."

Anma sloganlarla sona erdi.