24 Eylül 2024 Salı

'Ölümlere engel olma şansımız var'

Açlık grevindeki sosyalistler Dev Yapı-İş, Sendika.org ve ÇHD'yi ziyaret etti.
"Tecride son ver Leyla'ya el ver" şiarıyla açlık grevini sürdüren Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) üyeleri, Dev Yapı- İş, Sendika.org ve ÇHD'yi ziyaret etti.
 
DEV YAPI-İŞ: AÇLIK GREVCİLER MÜCADELE GÜCÜYLE YAŞIYOR
 
Açlık grevindeki sosyalistler, DİSK Genel Merkezinde Dev Yapı-İş üyesi işçilerle bir araya geldi. 59. gündür açlık grevinde olan Aydın Akyüz'ün kardeşi Aygül Akyüz burada yaptığı konuşmada, abisinin yaşama sevinciyle açlık grevinde olduğunu aktardı ve "Suruç'u Ankara'yı yaşadık engel olamadık, bu gün ölümlere engel olma şansımız var" diye konuştu.
 
Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ise mücadelenin verdiği güçle açlık grevcilerinin yaşama tutunduğunu söyledi ve açlık grevlerinin demokratik olmayan ülkelerde tutukluların son kozu olduğuna dikkat çekti.
 
Tutsakların annelerinin gösterdiği direniş karşısında söz söylemenin anlamsız olduğunu ifade eden Karabulut, 1 Mayıs'a beyaz tülbent ve sarı baretleriyle çıkacakları belirtti.
 
SENDİKA.ORG: ORTAK VİCDANA HİTAP ETMELİYİZ
 
Sendika.org ziyaretinde konuşan Aygül Akyüz, geçmişteki açlık grevlerini gördüğüne değinerek, '96'ların tekrar yaşanmaması için çabaladıklarını vurguladı ve medya organlarının sustuğu zamanda özgür düşünceye sahip medya kuruluşlarına daha çok sorumluluk düştüğünü kaydetti.
 
Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan ise Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine karşın hükümetin görmezliğini dile getirdi ve "yapmamız gereken şeyleri bizlere hatırlattığınız için teşekkür ederiz. Basın olarak ortak vicdana hitap etmeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
ÇHD: YASA İHLALİNDEN DOLAYI TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ
 
ÇHD İstanbul Şubesine yapılan ziyarette konuşan Aygül Akyüz, Leyla Güven'in talebini sahiplenmek için açlık grevinde olduklarını ve ölüm oruçlarında ölümlerin başlamadan tecridin kaldırılması çağrısı yaptı.
 
Müvekkillerinin açlık grevinde olduğunu aktaran ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil, koordinasyonda bulunduklarını, deklarasyona da imzacı olduklarını ifade etti ve hapishane önünde direnen annelerin yanında olduklarını söyledi.
 
Yeşil, binlerce kişinin açlık grevinde olduğunu ve ölüm oruçlarının başladığını belirterek "Herkesin birbirini harekete geçireceği anda durumun çözüm noktasına ulaşması zor değil, bu yüzden meslek odaları, konfederasyonlar, baroların yasa ihlalinden dolayı taraf olması gerekiyor" dedi.
 
MEHMET TAĞAÇ'IN CENAZESİNE KATILDILAR
 
Açlık grevindeki sosyalistler, Cumartesi İnsanlarından Mehmet Tağaç'ın Nurtepe Cemevi'nde düzenlenen cenazesine katıldı.