24 Eylül 2024 Salı

'Okçuoğlu'nun mücadelesi bilincimizi keskinleştirecek, O'nu ölümsüz kılacak'

Ölümsüzleşen komünist İbrahim Okçuoğlu'nun yoldaşları O'ndan öğrenmeye devam ederek, mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.

Bu sabah kavgaya adadığı ömrü sonlanan komünist İbrahim Okçuoğlu'nun yoldaşları, O'nun aramızdan ayrılmasından derin üzüntü duyduklarını ve bu üzüntüyü mücadeleye aktaracaklarını kaydetti.

ESP: BİLİNCİMİZİ KESKİNLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEK
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP):"Ömrünü işçi sınıfının teorisine adamış bir komünist olan Dr. İbrahim Okçuoğlu'yu geçirdiği kanser hastalığı sebebiyle kaybettik. Onlarca eseri, sayısız eğitimleri ve ısrarlı mücadelesi bilincimizi keskinleştirmeye devam ederken O'nu ölümsüz kılacak. Yaşasın Marksizm-Leninizm!"

MARKSİST TEORİ DERGİSİ: KIVANCIMIZ ACIMIZDAN BÜYÜK
Marksist Teori Dergisi:"Yazarımız İbrahim Okçuoğlu yoldaşımızı bu sabah kaybettik. İşçi sınıfının bilimine adanmış bir yaşamdı O'nunkisi. Revizyonizme, oportunizme, Troçkizm'e ve her türden gericiliğe karşı Marksizm-Leninizm'in en üretken ve en tavizsiz militanlarındandı. Kıvancımız acımızdan büyük. Akademi ve küçük burjuva aydın çevrelerinde hiçbir zaman dolaşıma girmese de, Okçuoğlu yoldaşın politik ekonomiden felsefeye, tarihten jeopolitiğe bir çok alanda ürettiği koca bir külliyat var."

BİH: OKÇUOĞLU'NU MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ
Birleşik İşçi Hareketi:"Marksist-Leninist çizgideki ısrarıyla, her anını işçi sınıfı mücadelesine adayan öğretmenimiz Dr. İbrahim Okçuoğlu'nu saygıyla anıyoruz. Mücadelemizde yaşatacağız."

ASM: OKÇUOĞLU MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAK

Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM): "Okçuoğlu mücadelemizde yaşayacak. 72 yıllık yaşamı boyunca devrimci mücadeleye hizmet eden, Teorik ve politik çalışmalarıyla tanınan, üretken devrimci yazar, dostumuz İbrahim Okçuoğlu'nun yaşamını sürgünde yaşadığı Berlin'de kaybetmesinden derin bir üzüntü duyduk. Başta ailesi olmak üzere, tüm dost ve yoldaşlarının acılarını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz. İbrahim Okçuoğlu politik sürgünlerin devrim ve sosyalizm mücadelesinde yaşayacaktır!"