24 Eylül 2024 Salı

Okan Pirinç mezarı başında anıldı

8 yıl önce Suruç'ta katledilen Okan Pirinç, Antakya'da bulunan mezarı başında anıldı. Anmada, Pirinç ve 33 düş yolcusunun mücadele bayrağını düşürmeme sözü yinelendi.

Suruç Katliamı'nda katledilen 8'inci yıl dönümünde, 33 düş yolcusundan Okan Pirinç Antakya'da bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Pirinç ailesi katıldı.

Kitle, "Okan Pirinç ölümsüzdür" ve "Suruç'u unutma, unutturma" sloganıyla mezar başına yürüyüş düzenledi.

Saygı duruşuyla başlayan anmada ilk sözü alan Okan Pirinç'in annesi Nuray Pirinç, anmaya katılanlara teşekkür ederek oğlunun unutulmamasının kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

ÖZŞİMŞEK: BAŞKA BİR DÜNYANIN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTEDİLER
Özgürlükçü Gençlik'ten Umut Özşimşek, Okan'ı hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. 33'lerin 8 yıl önce yıkılmış bir kenti yeniden ayağa kaldırmak için giderken cihatçı DAİŞ çeteleri ve AKP işbirliğiyle katledildiğini söyleyen Özşimşek, "Onlar çocuklara, gençlere ve halklara başka bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek istemişlerdi" ifadelerini kullandı.

2 gün önce Suruç Katliamı'nın yıl dönümüne çağrı yapan gençler tutuklanırken 1 hafta önce DAİŞ'in Türkiye temsilcisinin serbest bırakıldığına işaret eden Özşimşek, "Biz biliyoruz: Onlar kadınlara, gençlere, LGBTİ+'lara düşmanlar. Onlar özgürlüğe düşmanlar, adalete düşmanlar, kardeşliğe düşmanlar" dedi.

"33'ler bizim yoldaşlarımız ve onların sosyalist mücadele bayrağını hiç düşürmeden devam ettireceğiz ve yineliyoruz: katillere, faşizme ve gericiliğe geçit vermeyeceğiz" diyen Özşimşek, 33'leri saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Anma boyunca, "Suruç'un hesabı sorulacak", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Okan Pirinç ölümsüzdür", "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Suruç için adalet, herkes için adalet" sloganları atıldı.