24 Eylül 2024 Salı

Öğrenci Kolektifleri: Ali ve 5 arkadaşımızın hesap sorma iradesinden korkuyorlar

Suruç için adalet istemenin herkes için adalet talep etmek olduğunun altını çizen Öğrenci Kolektifleri, "Biz üniversiteliler olarak bu devletin katliamlar devleti olduğunu biliyoruz. 8 yıldır adalet için sokaklarda olduğumuz Suruç katliamı da bunlardan biridir. Biz her yıl katledilen 33 düş yolcusunun hesabını  sorma iradesi ile yürüyoruz. Ve biliyoruz ki gençliğin hesap sorma iradesinden korkudur Ali ve 5 arkadaşımızı tutuklayan. Ancak bilinsin vazgeçmiyoruz" dedi.

Öğrenci Kolektifleri aralarında üyeleri Ali Taha Sarıbıyık'ın da olduğu Suruç için adalet isteyen 6 devrimcinin tutuklanmasına tepki gösterdi. "Suruç için adalet ne demek hep birlikte hatırlayalım" diyen Öğrenci Kolektifleri, Suruç katliamının devlet, IŞİD ortaklığında gerçekleştiğinin defalarca kanıtlandığını kaydetti.

'SURUÇ İÇİN ADALET DEMEK HERKES İÇİN ADALET DEMEK'
Öğrenci Kolektiflerinin açıklaması şöyle devam etti: "Tek bir devlet yetkilisi yargılanmazken Suruç yaralıları, yaşamını yitirenlerin aileleri yargılandı. O günden bu yana 33'lerin mücadelesi bütün gençliğin mücadelesi, bütün gençliğin düşü oldu. 8 yıldır kampüs kampüs, sokak sokak 'Suruç için adalet' diyen üniversiteliler 'Suruç için adalet' derken esasında 10 Ekim için Çorlu için Bartın ve Soma için 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için adalet talebini yükseltiyor: sorumlulardan hesap soruyor.

'HER SENE SURUÇ ANMASINDA GENÇLERE SALDIRIYOR'
"İşbirlikçi AKP bunu bildiği için bildiri dağıtımını yüzlerce polisle abluka altına alıyor, her sene 20 Temmuz'da Suruç anmasında gençlere saldırıyor. Ali de yıllardır katiller yargılansın, bu memleket daha fazla katliam görmesin diye mücadele ediyor. Depremin ilk günlerinde 'okumuş insan halkın yanındadır' diyerek gittiği Hatay'da oyun oynadığı çocuklara; şiir okuduğu, sohbet ettiği, sınava çalışmasına yardım ettiği gençlere başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösteriyor. Üniversitenin sesini Bartın'a, Hatay'a taşıyor. Korkulan budur, üniversitelilerin hesap sorma iradesidir. Gerici IŞİD çetelerince ya da depremle yıkılmış bir kenti ayağa kaldırmak için üniversitelilerin koşarak gidip bildiği ne varsa halkla paylaşmasıdır.

'ALİ VE 5 ARKADAŞIMIZIN HESAP SORMA İRADESİNDEN KORKUYORLAR'
"Biz üniversiteliler olarak bu devletin katliamlar devleti olduğunu biliyoruz. 8 yıldır adalet için sokaklarda olduğumuz Suruç katliamı da bunlardan biridir. Biz her yıl katledilen 33 düş yolcusunun hesabını  sorma iradesi ile yürüyoruz. Ve biliyoruz ki gençliğin hesap sorma iradesinden korkudur Ali ve 5 arkadaşımızı tutuklayan. Ancak bilinsin vazgeçmiyoruz. Ali'nin Hatay'da üniversitede daha yapacak çok şeyi var!"