24 Eylül 2024 Salı

ÖGİ: Özgür basın halktan aldığı güçle asla susmadı

Binamıza yapılan polis baskını ve çalışanlarımızın gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yayınlayan ÖGİ, "İktidara biat etmeyen, boyun eğmeyen ve her türlü baskıya rağmen halktan aldığı güçle ayakta duran özgür basın asla susmayacak. Gözaltına alınan tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Ajansımıza yapılan polis baskınında editörlerimizden İsminaz Temel Serdal Işık, muhabirlerimiz Havva Cuştan, Ozancan Sarı, çalışanımız Mehmet Acettin, Ceylan Yayınları çalışanı Gülçin Aykul ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkez çalışanı Deniz Bakır gözaltına alınmıştı. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) yazılı açıklama yayınlayarak Özgür Gelecek Gazetesi ve ETHA çalışanlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
 
Açıklamada 13 Haziran'da Özgür Gelecek Gazetesi'nin Bursa irtibat bürosuna polis baskını düzenlendiğini ve 3 muhabirini gözaltına aldığınarak bütün materyallere el koyulduğunu belirtildi.  "Türkiye, dünyada en fazla gazetecinin cezaevinde olduğu ülke konumuna geldi. Gazeteciler artık bu ülkede kendilerini güvende hissetmiyor" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada şunlar belirtildi: "Türkiye'de gazeteciler gazetecilik yaptığı için gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve cezalandırılıyor. Birçok gazeteci iltica etmek zorunda kaldı. Hedef haline getirilen gazeteciler saldırıya uğradı. OHAL bitti, ancak gazete, ajanslara yönelik baskı ve gazetecilere yönelik şiddet, gözaltı ve tutuklama hiç bitmedi. Birçok  haber kuruluşu ve haber ajansı sürekli devletin baskısına uğruyor. Ona rağmen habercilik yapmaya çalışıyorlar. Özgür basın üzerindeki baskıların son bulmasını istiyoruz. İktidara biat etmeyen, boyun eğmeyen ve her türlü baskıya rağmen halktan aldığı güçle ayakta duran özgür basın asla susmadı ve susmayacak. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi olarak gözaltına alınan tüm gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilik suç değildir."