24 Eylül 2024 Salı

ODTÜ'lü öğrenciler rektörlük önünde 'Rektöre Veda Töreni' düzenledi

ODTÜ'de polis şiddetine davetiye çıkaran Rektör Verşan Kök'ü protesto eden öğrenciler, "Verşan istifa" sloganlarıyla yarın yapacakları ders boykotuna katılım çağrısı yaptı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) yapılmak istenen 9. Onur Yürüyüşüne yönelik 10 Mayıs'ta yapılan polis saldırısına karşı ODTÜ'lü öğrenciler bugün bir araya gelerek, şiddete davetiye çıkaran Rektör Verşan Kök'ü istifaya çağırdı. "Rektöre Veda Töreni" sloganıyla rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, demokratik üniversite talebini yineledi.
 
Yüzlerce öğrencinin toplandığı bina önünde "Güle Güle Verşan", "Eşit, parasız, demokratik üniversite" ve "Verşan istifa" sloganları atıldı. ODTÜ'lü öğrenciler adına açıklama yapan Oğuzhan Üzel, ODTÜ Rektörlüğü'nün geçerli olmayan bir yasağı gerekçe göstererek kolluk güçlerinin üniversiteye girmelerine ve öğrencilere saldırmalarına izin verdiğini belirtti. Kampüsün güvenliğini sağlamakla yükümlü olan yönetimin, öğrencileri ve akademisyenleri yoğun bir baskıyla karşı karşıya bıraktığını dile getiren Üzel, şenlik sürecindeki kararlı duruşlarından aldıkları güç ve deneyimle mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. Birlikteliklerini arttırarak, saldırılara karşı duracaklarını dile getiren Üzel, tüm öğrencileri yarın yapılacak ders boykotuna katılmaya çağırdı.
 
SENATO TOPLANTIYI ERKENE ÇEKTİ
 
Öte yandan öğrencilerin dersleri boykot edeceği Salı günü olağanüstü toplanacak olan Üniversite Senatosu'nun, rektörlük binası önündeki kitlesel eylem üzerine bir gün erkene çekildiği öğrenildi. Senato toplantısının gerçekleştiği rektörlük binası önünde öğrencilerin bekleyişi devam ediyor.