16 Eylül 2024 Pazartesi

ODTÜ Mezuniyet Töreninde Yozgatlıgil protesto edildi

ODTÜ mezuniyet töreninde öğrenciler geçen ay üniversiteye atanan kayyum rektör Ahmet Yozgatlıgil'i protesto etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 2024 yılı mezuniyet töreninde öğrenciler tribünlerde "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir!" pankartını açtı. Kayyum rektör Ahmet Yozgatlıgil öğrencilerle yürürken tribünlerden yuhalamalar ve "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir", "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz!" gibi sloganlar atıldı.

ODTÜ öğrencileri, geçen ay üniversiteye atanan kayyum rektör Ahmet Yozgatlıgil'in konuşması esnasında ise Yozgatlıgil'e sırtını döndü.

Devrim Stadyumu'nun tribün kısmında bulunan öğrenciler de yuhalama ve sloganlarla ses çıkararak "Ne iktidar ne rektör, ODTÜ bizimdir" pankartını açtılar. Öğrenciler Yozgatlıgil ODTÜ'ye Rektör olamaz!" ve "İn in sahneden in" gibi sloganlar attı. Velilerden birçoğu da öğrencilere alkışlar ve sloganlarla destek oldu.

Her sene olduğu gibi ODTÜ bölüm birincileri mezuniyet konuşmalarını yaptı.

İngilizce Öğretmenliği bölümünden Ali Yıldız konuşmasında Kavaklık Direnişi, Onur yürüyüşündeki baskılara, soruşturmalara kampüste öğrencilerin yaşadığı problemlere değindi. Konuşması sırasında tribünden ve mezunlardan alkışlarla destek aldı.