28 Eylül 2024 Cumartesi

Nusaybin'de Paris katliamı protestosu

Nusaybin'de yapılan Paris katliamı protestosuna polis engel olmaya çalıştı. HDP'liler katliamlar önlenmezken katledilenleri anmanın engellenmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nusaybin İlçe Örgütü, Fransa'nın başkenti Paris katliamı, DBP Eş Genel Başkanı ve DBP'lilerin gözaltına alınmasını protesto etti.

HDP Nusaybin İlçe Örgütü önünde yapılan açıklamaya polisler engel olmaya çalıştı. Engeli yok sayan HDP'liler Paris'te katledilenleri fotoğraflarını taşıdı. HDP Nusaybin İlçe Örgütü Sidar Akıncı'nın açıklama yaptığı sırada polis basın metnini almaya çalıştı. HDP'liler alkış ve zılgıtlarla, "Şehid namırın" sloganıyla karşılık verdi.

Akıncı, Paris'teki saldırıda olduğu gibi polislerin katliamları engellemek yerine katliamları protesto edenleri engellemekle meşgul olduğunu belirtti.

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu da İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube binası önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Dr. Özgür Bilek, katliamı kınadıklarını belirterek, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi.