24 Eylül 2024 Salı

Musa Çitil'in hedef gösterdiği gazetecilerin davası görüldü

Sosyal medyada paylaştıkları haber linki ile Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Musa Çitil'i hedef gösterdikleri gerekçesiyle 7'si gazeteci 8 kişi hakkında açılan davanın duruşması ertelendi.
OHAL kararnamesi ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA), Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı dönemine ilişkin "Kuşatmanın adı 'Bayrak 12', başındaki isim Musa Çitil" başlığıyla yayınlandığı haberi sosyal medya hesaplarından paylaştıkları gerekçesiyle gazeteciler Ömer Çelik, A. Vahap Taş, Çağdaş Kaplan, Selman Çiçek, Hamza Gündüz, İnan Kızılkaya, Kemal Sancılı ile Selim Gönenç hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Özgür Gündem gazetesinin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı'nın, başka bir davadan tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Hapibhanesi'nden SEGBİS ile bağlandığı duruşmada avukat Resul Tamur hazır bulundu. 
 
Sancılı, Musa Çitil ile ilgili sosyal medyada bir yazısı ya da paylaşımı bulunmadığını belirterek, iddiaları kabul etmediğini söyledi. 
 
Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Selim Gönenç hakkındaki yakalama talimatı infazının beklenmesi için duruşmayı 2 Ekim'e erteledi.