28 Eylül 2024 Cumartesi

Mülteciler AB ülkelerine gitmeye çalışıyor

Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklamalar üzerine, göçmenler sınıra gitmeye başladı. Çok sayıda mülteci, şişme botlarla Yunanistan'ın Midilli adasına geçti.

İdlib'de 33 Türk askerinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönündeki karar üzerine özellikle Edirne sınırında hareketlilik arttı.

İstanbul'daki birçok ilçede yaşayan mülteciler Edirne'ye gitmek için çaba harcıyor. Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı henüz resmi olarak doğrulanmasada Reuters dün geç saatlerde, bir yetkili kaynağa dayandırarak sınırlardan geçişe müdahalede bulunulmayacağını servis etmişti. Zeytinburnu'nda toplanan göçmenler, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne'ye doğru yola çıktı.

ESENLER'DE YOĞUNLUK
Öte yandan Esenler Otogarında da yoğunluk yaşanıyor. Sabah saatlerinden itibaren bir çok kişi Edirne'ye giden otobüslere binmek için otogara akın etti.

ŞİŞME BOTLARLA YUNANİSTAN'A GİDİYORLAR
Bu arada Suriye'deki iç savaştan kaçarak Avrupa ülkelerine ulaşmak için birçok tehlikeyi ve zorluğu göze alıp yola çıkan mülteciler, şişme botlarla Yunanistan'ın Midilli adasına gidiyor.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
İdlib’deki gelişmelerin ardından yaşanan hareketliliği aktaran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy, sınıra yürüyen mültecilere ilişkin "Gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir" diye konuştu.